Oostende viert het bruisende verenigingsleven tijdens de Maand van de Vrije Tijd

De stad Oostende bereidt zich voor op de vierde editie van de Maand van de Vrije Tijd, waarin het rijke vrijetijdsaanbod en de verenigingen centraal staan. Met diverse activiteiten en een nieuw educatief programma worden verenigingen ondersteund en in het zonnetje gezet.

Een ode aan de vrije tijd

Nu de zomerdagen langzaam korter worden, verlegt Oostende haar focus naar de naderende septembermaand. Deze staat symbool voor het rijke en levendige vrijetijdsaanbod dat de stad te bieden heeft. Met de vierde editie van de Maand van de Vrije Tijd beoogt de stad een welverdiend podium te bieden aan haar talloze verenigingen, terwijl ze tevens worden uitgerust met een gloednieuw educatief aanbod. Het doel? Hen klaarstomen voor een nieuw seizoen vol bruisende activiteiten.

Oostende: Stad van onvergetelijke herinneringen

In onze vrije uren ontvouwt het leven zich vaak in zijn puurste vorm. Of het nu een adembenemend sportmoment betreft, een muzikale betovering tijdens een concert, of de hechte banden die binnen jeugdbewegingen ontstaan – het zijn deze momenten die in ons geheugen gegrift blijven. Schepen van Vrije Tijd, Bart Plasschaert, benadrukt: “Oostende koestert haar levendige verenigingen. Zij zijn de kloppende hartslag van ons vrijetijdsleven. We ondersteunen hen op alle mogelijke manieren en met de Maand van de Vrije Tijd onderstrepen we ons blijvende commitment.”

Nieuwe horizonnen voor verenigingen

September is traditiegetrouw dé maand om het verenigingsleven te vieren. Of je nu een nieuwe uitdaging zoekt of simpelweg wilt genieten van uiteenlopende activiteiten; de online gids gidst je moeiteloos naar je volgende hobby. Dit jaar introduceert de stad een uniek en kosteloos educatief programma, toegespitst op hedendaagse thema’s zoals de recente vzw-wetgeving, efficiënte communicatie en omgang met sociale media. Deze Maand van de Vrije Tijd markeert de aftrap van dit aanbod, dat doorloopt tot juni 2024.

Proef de sfeer van Oostende

Vanaf 1 september nodigen talloze verenigingen je uit om kennis te maken met hun aanbod. Neem deel aan diverse workshops, geniet van concerten of bezoek tentoonstellingen. Dankzij UiTPAS wordt de drempel tot deelname nog lager. Spaar punten bij elke activiteit en wissel ze in voor allerlei voordelen. Voor inwoners met een kleiner budget biedt de UiTPAS bovendien aanzienlijke kortingen.

Meer weten?
Voor een diepgaande blik op het vrijetijdsaanbod in Oostende, bezoek www.oostende.be/vrijetijd.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.