Oostende verwelkomt Sinterklaas in stijl

De stad Oostende viert de komst van Sinterklaas met een reeks evenementen die zowel het hart van jong als oud verwarmen. Met een feestelijke aankomst op de Montgomerykaai, een muzikaal parcours, een inspirerende speech op het Zeeheldenplein en een grootse Sinterklaasshow op zondag, is het Sinterklaasweekend in Oostende een niet te missen evenement.

Oostende, 25 november, 14:00 uur

Op een heldere novemberdag, wanneer de herfst zijn kleurrijke mantel over de stad heeft gedrapeerd, maakt Oostende zich op voor een bijzonder evenement. De stad, bekend om haar gastvrijheid en bruisende sfeer, verwacht de komst van een geliefde figuur: Sinterklaas. Deze vreugdevolle gebeurtenis, die jaarlijks plaatsvindt, brengt een golf van opwinding met zich mee voor jong en oud.

Een feestelijke aankomst

De Sint, vergezeld door zijn vrolijke pieten, kiest de Montgomerykaai als zijn aanmeerplek. Het is een tafereel dat velen tot de verbeelding spreekt: de boot van Sinterklaas, die zich een weg baant door de golven, richting de wachtende menigte. Kinderen, hun ogen glinsterend van verwachting, verzamelen zich langs het parcours, hopend op een glimp van de Sint en zijn gevolg.

Het parcours van vreugde

Onder de muzikale begeleiding van de Melody Makers en de OLVO-band, een vrolijke toevoeging die het feestelijke karakter van de dag benadrukt, begroet Sinterklaas ieder kind persoonlijk. De kinderlijke opwinding is tastbaar; sommigen met tekeningen in hun handen, anderen met verwachtingsvolle ogen, allemaal in de hoop op wat snoepgoed en een vriendelijk woord van de Sint.

Een boodschap op het Zeeheldenplein

Na deze hartelijke ontvangst, verplaatst het feest zich naar het Zeeheldenplein. Hier zal Sinterklaas een speech houden, een moment waarop hij de kinderen toespreekt, hun goede gedrag prijst en hen herinnert aan het belang van vriendelijkheid en medeleven.

Een zondag vol verrassingen

Het Sinterklaasweekend wordt vervolgens op zondag voortgezet met een uitverkochte Sinterklaasshow in De Grote Post. Deze show, georganiseerd door Matinee Kadee, belooft een middag vol dans en muziek, een onvergetelijke ervaring voor ongeveer tweehonderd kinderen. Het is een dag waarop de magie van Sinterklaas tot leven komt, niet alleen in de harten van de kinderen, maar in heel Oostende.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )