Oostende Strijdt voor Een Eeuwige Legende in Klei: De Olympische Spirit krijgt een nieuw Gezicht

Een Nieuwe Standaard in Hulde

De luchten van de Belgische stad Oostende zijn zwanger van verwachting. Geen gewone regenwolk die hangt, maar een creatieve bui die los gaat barsten. Het is een stad die zich voorbereidt om haar sportieve helden te eren met iets meer dan louter applaus. Om hen te bedanken voor hun uitmuntende prestaties, heeft het stadsbestuur een wedstrijd gelanceerd om een standbeeld te ontwerpen. De winnende creatie zal dienen als een tastbare ode, aangeboden aan de sporters tijdens een officiële ontvangst op het stadhuis.

Deze noordelijke stad, waar de zee zich vermengt met het stadsleven, heeft altijd een bijzondere plaats in haar hart gehad voor haar atleten. De sportkampioenen die schitteren in nationale en internationale competities zoals het BK, EK, WK of de Olympische Spelen, worden altijd in de bloemetjes gezet.

Een Creatieve Roep om Hulde

Nu heeft het stadsbestuur van Oostende besloten dat het tijd is voor een extra vleugje flair. Om deze speciale momenten van hulde nog meer glans te geven, zullen de sportkampioenen een uniek aandenken ontvangen – een kunstwerk, gecreëerd door de hand van een talentvolle stadsbewoner.

Schepen Plasschaert legt de intentie achter dit initiatief uit: “Verdienstelijke sporters hebben al jarenlang een tinnen bord met inscriptie ontvangen als aandenken aan hun prestaties. Het lijkt ons echter tijd om deze attentie te moderniseren en er een kunstzinnige toets aan te geven.”

Schepen Bhatti voegt toe: “Het ontvangen van sporters op het stadhuis is een traditie die blijvende vreugde en waardering met zich meebrengt. Laat je verbeelding de vrije loop en creëer een beeld om de prestaties van onze sporters te eren.”

De creatieve uitdager die dit bijzondere aandenken ontwerpt, zal worden beloond met een prijzengeld van 1.500 euro. Het winnende ontwerp zal vervolgens worden omgezet in honderd beeldjes, geproduceerd door Duinhelm vzw.

Creatieve Geesten Gezocht

Heeft u een passie voor kunst en een liefde voor Oostende en haar sporters? Creatieve geesten kunnen hun voorstellen indienen tot en met 30 september 2023. Er zijn enkele richtlijnen waaraan de ontwerpen moeten voldoen: de maximale afmetingen van het werk zijn 25 cm hoog, 15 cm breed en 10 cm diep;het werk kan abstract of figuratief zijn; het werk mag geen holtes hebben;het werk moet worden uitgevoerd in gekleurde klei, zonder glazuur, het kunstwerk moet op een kleine sokkel staan, waarop later een plaatje van 7 cm breed en 2,5 cm hoog kan worden bevestigd, deze sokkel moet deel uitmaken van het ontwerp. De details van de wedstrijd en het reglement kunnen worden geraadpleegd op www.oostende.be/wedstrijd

Oostende roept op tot creativiteit en verbeelding, om een eerbetoon te creëren dat de stad en haar atleten waardig is – een symbool dat de tijd zal trotseren.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *