Oostende ontpopt zich als een waar onderwijsparadijs met vernieuw(en)de studierichtingen

Athena High School in Oostende voegt vijf nieuwe studierichtingen toe aan het curriculum, waarmee het de diversiteit in het Oostendse onderwijsaanbod vergroot. Dit nieuwe aanbod sluit nauw aan bij de moderne eindtermen van het secundair onderwijs en belooft studenten een rijke en gevarieerde leerervaring.

Locatie: Athena High School, Oostende

Een nieuwe horizon in het Oostends onderwijslandschap

Oostende, de parel aan de kust, staat niet alleen bekend om zijn bruisende cultuur en prachtige stranden, maar nu ook om zijn grensverleggende onderwijsvisie. Met de modernisering van het secundair onderwijs die in het vijfde middelbaar een aanvang neemt, ontstaan er fascinerende mogelijkheden voor jongeren om hun educatieve paden verder te verkennen. Athena High School, een lumineus instituut onder de vleugels van GO! Scholengroep Stroom, voegt met trots vijf innoverende doorstroomrichtingen toe aan het reeds rijke Oostendse onderwijsaanbod.

Polyglotten opgelet!

In de hallen van Athena High School weerklinken voortaan niet enkel de klanken van vertrouwde talen, maar ook van vernieuwende opleidingen zoals ‘Moderne Talen’ en ‘Taal- en Communicatiewetenschappen’. Voor diegenen met een hart dat sneller klopt bij het horen van het woord ‘economie’, is er nu ‘Bedrijfswetenschappen’ om hun passie verder te ontwikkelen.

Technologische renaissance in Oostende

Het is niet louter op linguïstisch gebied dat Athena haar horizon verbreedt. Met twee baanbrekende STEM-richtingen, ‘Mechatronica’ en ‘Technologische Wetenschappen en Engineering’, stapt de school vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Een toekomst waarin technologie, mechanica, elektronica en programmeren harmonieus samenkomen.

Directeur Berlinda Willaert, een visionair in haar domein, vertelt: “Dit frisse aanbod, samen met onze bestaande doorstroomrichtingen, slaat duidelijk aan. Het docententeam heeft de moderne eindtermen verinnerlijkt en brandt van verlangen om hun kennis te delen.”

Oostende als onderwijsmagneet

Met meer dan 6.000 studenten die hun educatieve reis in Oostende voortzetten, onderstreept schepen van Onderwijs, Natacha Waldmann, het belang van diversiteit in het onderwijsaanbod. “Oostende is een ware smeltkroes van kansen voor zowel lokale studenten als zij die van verderop komen. Onze stad voelt de hartslag van de jeugd en blijft streven naar een stralende academische toekomst voor ieder kind.”

Bouwen aan morgen

Terwijl de zon opgaat over een nieuw schooljaar, benadrukt Athena High School haar commitment om elke leerling die doorstroomt naar het hoger onderwijs, krachtig te ondersteunen. “Het onderwijs kent zijn uitdagingen, maar we mogen de stralende momenten niet vergeten. Onze Oostendse scholen zijn het fundament voor de toekomst van onze stad”, concludeert een trotse schepen Natacha Waldmann.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *