Oostende biedt verfrissende oasen van rust voor zomerstudie

In een poging om te voorzien in de behoeften van haar studenten, heeft de stad Oostende twee prikkelarme studeerlocaties geopend voor de maand augustus. De bibliotheek en de vergaderruimte ‘Grote Rede’ van het zwembad Brigitte Becue stellen hun deuren open om studenten een rustige plek te bieden om samen te studeren. Reserveren is noodzakelijk.

Gedeelde toewijding aan onderwijs

De stad Oostende, begripvol naar de noden van haar studenten, heeft opnieuw de deuren van twee prikkelarme locaties geopend, die jongeren de mogelijkheid bieden om samen te studeren voor (her)examens. Deze co-studieplekken, cruciaal voor de studiemotivatie van vele lokale jongeren, nodigen hen uit om tijdens de zomermaanden de academische toewijding te behouden. Dagelijks kunnen in totaal 75 studenten op deze plekken hun toevlucht zoeken.

De bibliotheek: een tempel van kennis

Van 1 tot 31 augustus voorziet de bibliotheek van Oostende studeerplaatsen waar studenten zich kunnen onderdompelen in hun studiemateriaal. Dit initiatief, gesteund door de participatie van de Jeugdraad van Oostende, voorziet ruimere openingsuren in de Forumzaal. Enkele toegewijde jongeren nemen de verantwoordelijkheid op zich om de bibliotheek veilig af te sluiten om 22.00 uur, zodat de studenten kunnen blijven studeren na de reguliere openingsuren.

Zwemmen in kennis: ‘Grote Rede’

Van donderdag 3 augustus tot zondag 3 september verwelkomt de vergaderruimte ‘Grote Rede’ van zwembad Brigitte Becue studenten voor studie tijdens de openingsuren van het zwembad. Dit unieke studie-arrangement, van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur, nodigt studenten uit voor een verfrissende duik in hun studiemateriaal.

Let wel: reserveren is noodzakelijk

Voor beide studieruimtes is reserveren verplicht. Voor meer informatie en de link om te reserveren, kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.oostende.be/studeren-in-oostende

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *