Oostende biedt haar trotse inwoners een kosteloos symbool van verbondenheid

De stad Oostende biedt haar inwoners een gratis rood-gele vlag aan als symbool van trots en verbondenheid. Alhoewel al 400 inwoners hun exemplaar hebben aangevraagd, is er nog steeds een ruime voorraad beschikbaar. De stad moedigt haar inwoners aan de vlag op speciale dagen te tonen als teken van hun onverbrekelijke band met Oostende.

De ziel van Oostende, de echte Stad aan Zee, klopt hevig in de harten van haar inwoners. Hier, waar elke golf een verhaal van trots vertelt en de wind het verleden en heden samenvoegt, wil de stad deze onverbrekelijke band vieren door haar inwoners een gratis rood-gele Oostendevlag aan te bieden.

De essentie van Oostende

Oostende is veel meer dan zand en zee; het is een levendig canvas van cultuur, geschiedenis en gemeenschapszin. Van de filmische allure tot de eeuwenoude verhalen die elke straathoek sieren, Oostende straalt een unieke magie uit die zowel haar inwoners als bezoekers keer op keer betovert.

Draag je stad dicht bij je hart

Om de trotse Oostendenaars een kans te geven deze trots uit te dragen, biedt de stad hen de rood-gele Oostendevlag aan. Deze is kosteloos aan te vragen via www.oostende.be/oostende-vlag. Alhoewel reeds 400 stadsgenoten hun exemplaar hebben aangevraagd, moedigt de stad meer inwoners aan dit symbolische gebaar te omarmen. Voor hen die twijfelen: de stad heeft een ruime voorraad.

Verbondenheid in kleur en stof

Burgemeester Bart Tommelein ziet de vlag als een sterk symbool van saamhorigheid. “De Oostendevlag is een band die ons allen verenigt. Door deze op speciale dagen trots te tonen, bevestigen we onze liefde en respect voor onze bruisende stad aan Zee,” zegt hij.

Momenten van trots

Als blijk van hun toewijding wordt aan de Oostendenaars gevraagd om deze vlag op enkele belangrijke dagen te laten wapperen. Een daarvan is de herdenking van de bevrijding van Oostende in 1944, die plaatsvindt op vrijdag 8 september 2023, gevolgd door de start van de Oktoberfoor.

Schepen Hina Bhatti voegt toe: “De Oostendevlag is niet zomaar een stuk stof. Het is een krachtig visueel statement van onze liefde voor deze levendige stad.”

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.