Oostende belicht haar bruisende verenigingsleven tijdens de Vrije Tijd-maand

De zilte Oostendse lucht is deze september niet enkel gevuld met de frisse zeewind, maar ook met een wervelende energie van activiteiten. Met de vierde editie van de Maand van de Vrije Tijd biedt Oostende haar inwoners een gouden kans om uit hun comfortzone te stappen en nieuwe passies te ontdekken.

Ontdek en omarm

De Maand van de Vrije Tijd vormt een uitgelezen kans om je horizon te verbreden. Sportievelingen, cultuurliefhebbers en jongeren kunnen hun hart ophalen. De online verenigingengids fungeert als de perfecte gids die je bij de hand neemt om je door het bos van activiteiten te leiden.

Een sprankelend initiatief: vormingspakket

Dit jaar voegt de stad daar nog een extra dimensie aan toe. Met de introductie van een uitgebreid vormingsaanbod worden Oostendse vrijetijdsverenigingen versterkt in hun werking. Onderwerpen als de vernieuwde vzw-wetgeving, het beheer van vrijwilligers, sociale media en diversiteit komen aan bod. Een scala aan themasessies strekt zich uit van september 2023 tot juni 2024, waardoor verenigingen niet alleen worden gevierd, maar ook worden gevoed.

Kennismaking en inclusiviteit

Vanaf de eerste septemberdag wordt de stad een levend canvas van workshops, tentoonstellingen, rondleidingen en nog veel meer. En met de UiTPAS kunnen Oostendenaars genieten van deze festiviteiten zonder enige financiële barrière. Inwoners met een beperkt inkomen krijgen na een inkomenstoets toegang tot gigantische kortingen, waardoor de stad ervoor zorgt dat iedereen kan deelnemen en genieten.

Een duik in dit rijke vrijetijdsaanbod biedt de Oostendenaars niet enkel een maand vol plezier, maar een mogelijkheid tot persoonlijke groei en gemeenschapsbinding.

Voor een uitgebreid overzicht van activiteiten en meer informatie, bezoek www.oostende.be/vrijetijd.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.