Onverwachte spanning in Bellewaerde: 28 bezoekers vast in de Boomerang, attractie van 1984

Op 12 augustus 2023 werden 28 bezoekers van het Bellewaerde-park in Ieper onverwacht vastgehouden in de Boomerang-achtbaan. Dankzij snelle acties van het personeel werden alle passagiers veilig geëvacueerd. De attractie werd later weer in gebruik genomen.

12-08-2023, 19:00 uur, Bellewaerde, Ieper – Zonnebeke

Ongewenst avontuur op de achtbaan

Het was een gewone zaterdagavond in Bellewaerde, tot de Boomerang, de geliefde achtbaan van velen, plots tot stilstand kwam. 28 avonturiers werden onverwacht de hoofdrolspelers in een scenario dat ze liever hadden overgeslagen: vastzitten bovenin een achtbaan.

De redding nabij

In de beginnende schemering hing de Boomerang stil. Meer dan 10 minuten voelden als een eeuwigheid voor de 28 bezoekers. Aan de zijkant van de attractie leidden trappen naar beneden. Filip Van Dorpe, de woordvoerder van het park, bevestigde het incident bij Belga: “Er ging iets mis tijdens de versnelling en de wagen kwam vast te zitten. Dankzij de trappen naast de rails kon ons team de inzittenden zelfstandig bevrijden.”

Terugkeer naar normaal

Na de onverwachte opschudding en de veilige afdaling van alle passagiers, werd de achtbaan weer in zijn oorspronkelijke positie gebracht. “Na enkele testritten kunnen bezoekers vanavond waarschijnlijk weer in de Boomerang stappen,” verzekerde Van Dorpe, eraan toevoegend dat het park tot 22.00 uur geopend zou blijven.

Attractie van het jaar 1984

De Boomerang in Bellewaerde, gebouwd in 1984, is een iconische attractie die bezoekers al jarenlang trakteert op een onvergetelijke rit vol sensatie. Met een indrukwekkende hoogte van 32 meter, schiet de achtbaan je over een traject van 267 meter. Als je de wind in je haren voelt tijdens de rit, komt dat door de adembenemende snelheid van 80 km/u. Ondanks de razendsnelle ervaring, kan de attractie toch een capaciteit van 630 personen per uur aan, waardoor zoveel mogelijk avonturiers de kans krijgen om de opwinding van de Boomerang te beleven. Met zijn jarenlange geschiedenis blijft deze achtbaan een van de hoogtepunten van het park.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *