Ongeluk legt verborgen tragiek bloot in Kortemark-Ellestraat

Torhout, Kortemark-Ellestraat, 26.08.2023 – 07.50u

Het verhaal achter het stuur

Op een vroege morgen, terwijl de dauw zich nog over het landschap van Kortemark-Ellestraat uitstrekt, neemt het lot een onverwachte wending voor een 79-jarige Roeselarenaar. De stilte wordt abrupt doorbroken wanneer zijn auto op mysterieuze wijze afwijkt van zijn koers. De vraag rijst: wat heeft deze bejaarde man zo plots uit zijn evenwicht gebracht?

Een uitwijking in het ochtendgloren

De Kortemark-Ellestraat, meestal een baken van rust en sereniteit in de vroege uren, wordt het toneel van een verontrustend schouwspel. Zonder aantoonbare reden zwenkt de man met zijn wagen naar links, de diepe gracht aan de zijde van de weg lonkt. Een ogenblik dat eeuwig lijkt te duren, gevolgd door de zachte, maar o zo harde landing van metaal op modder.

Reddingsoperatie tegen de tijd

Snel arriveren de moedige zielen van de brandweer. Met uiterste precisie en vakmanschap bevrijden zij de man uit zijn gevangen positie. Zijn wonden zijn oppervlakkig, maar de psychologische impact van zo’n voorval is moeilijk te meten. Zijn bestemming verandert plots: van een ogenschijnlijk rustige rit naar het AZ Deltaziekenhuis campus Sint-Rembert in Torhout.

Overpeinzingen en reflecties

Hoe komt het dat een ervaren bestuurder plots zijn route verliest? Wat zegt dit over de broosheid van het menselijk bestaan en de onvoorspelbaarheid van het leven? Dit voorval nodigt uit tot diepe overpeinzingen over onze eigen kwetsbaarheid en de vergankelijkheid van het leven.

De nasleep

Zijn wagen, een stille getuige van de gebeurtenissen, wordt getakeld. De Kortemark-Ellestraat, ooit het toneel van vroege vogels en rustige ochtendwandelingen, zal voor deze Roeselarenaar nooit meer hetzelfde zijn.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be