Ongekende nachtmerrie in Poperinge: Roekeloze vader zet zoon’s leven op het spel tijdens wilde politiejacht

In een angstaanjagend incident in Poperinge, vluchtte een 42-jarige man, wiens rijbewijs was ingetrokken, voor de politie met zijn jonge zoon op de achterbank. De nachtelijke achtervolging eindigde in een heftige crash. De man probeerde vervolgens te voet te ontsnappen, maar werd na een gevecht gearresteerd. In de auto vond de politie verdovende middelen en twee messen. De man wordt beschuldigd van diverse overtredingen, waaronder drugsbezit en illegaal wapenbezit.

De man, die al verbannen was van de weg, vluchtte te voet na de crash en liet zijn jonge zoontje achter in het wrak

Poperinge werd afgelopen vrijdagavond opgeschrikt door een afgrijselijk tafereel. Een 42-jarige Poperingenaar die bekend stond bij de politie als rijontzegging, veranderde de serene straten van de stad in een angstaanjagend slagveld, met zijn zoontje als onschuldige gijzelaar in het hart van de chaos.

De feiten kwamen nu pas aan het licht, maar het drama voltrok zich in het centrum van de stad. De politiezone Arro Ieper merkte een wagen op met de beruchte man achter het stuur. De agenten probeerden hem tot stoppen te dwingen, maar de man koos voor de vlucht. Hierdoor ontstond er een hoge-snelheidsachtervolging die het hart van de stad in een oorlogszone veranderde, eindigend in een verwoestende crash op de Vlamertingseweg.

Ongelofelijke ontsnappingspoging eindigt in nachtmerrie

De roekeloze crimineel wist zijn gecrashte wagen te verlaten en probeerde met de voeten te vluchten, terwijl hij zijn jonge zoon achterliet in het wrak. De politie achtervolgde de vluchtende man te voet en wist hem, na een hevig gevecht, uiteindelijk te overmeesteren. Hij verzette zich fel, de situatie escaleerde tot een rauw, agressief spektakel, allemaal onder de ogen van zijn getraumatiseerde zoontje.

Schokkende vondsten: drugs, wapens en een lange lijst van overtredingen

Bij nadere inspectie bleek dat de wanhopige vader verboden was om te rijden omdat zijn rijbewijs was ingetrokken. Maar dat was slechts het begin van de horror. De politie ontdekte ook verdovende middelen en twee messen in zijn voertuig. “Hij is geen onbekende voor de politie,” verklaarde een woordvoerder van het parket. Na een intens verhoor werd hij voorgeleid aan de onderzoeksrechter, die hem arresteerde op verdenking van drugsbezit, illegaal wapenbezit, verzet bij arrestatie en het toebrengen van opzettelijk letsel aan de politie. Dit alles werpt een donkere schaduw over de stad Poperinge, die nu de schokkende nalatenschap van deze gruwelijke nacht moet verwerken.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )