Onderzoeks- en adviescentrum Inagro nodigt uit op 1 oktober 2023

Op zondag 1 oktober 2023 zwaait Inagro, gelegen in Rumbeke-Beitem, zijn deuren wijd open van 10u tot 17u. Dit onderzoeks- en adviescentrum voor land- en tuinbouw trakteert het grote publiek op een leerrijke ervaring. Hier maakt men kennis met de technologische vooruitgang in de landbouw, zoals het gebruik van drones voor het monitoren van kiemende witloofzaadjes en het telen van prei op water.

Een dag vol ervaringen

Doorheen hun bezoek zullen bezoekers ondergedompeld worden in de diverse aspecten van moderne land- en tuinbouw. Interactieve sessies bij de proefvelden en onderzoeksruimten tonen de huidige uitdagingen binnen de sector. Experts staan klaar om uit te leggen welke technieken boeren nu toepassen, van aardappelbewaring tot methoden die het bodemleven bevorderen zonder te ploegen.

De microscopische wereld wordt ook zichtbaar gemaakt. Bezoekers kunnen door een microscoop turen en ontdekken welke insecten zich schuilhouden tussen de aardbeiplanten – en waarom ze daar belangrijk zijn. Na alle inzichten kunnen bezoekers genieten van lokale lekkernijen zoals hamburgers, wafels en ijs. Kinderen kunnen zich vermaken met boerderijspelen en boeiende opdrachten.

Zes decennia van innovatie

Gevestigd in West-Vlaanderen, heeft Inagro al meer dan 60 jaar boeren en tuinders bijgestaan. Ze hebben hen geholpen met het vinden van nieuwe, efficiënte methoden voor het produceren van kwaliteitsproducten. Recente uitbreidingen hebben geleid tot onderzoek in nieuwe teelten en thema’s, zoals insectenkweek en preiteelt in hydrocultuur.

Mia Demeulemeester, directeur van Inagro, benadrukt hoe essentieel hun 230 medewerkers zijn. Dagelijks streven zij ernaar om de complexe onderzoeksresultaten te vertalen naar praktische toepassingen voor de landbouw. Dit centrum heeft het doel gesteld om innovatie binnen handbereik van elke landbouwer te brengen.

Belangrijke informatie

  • Het parcours is ongeveer 1,5 km lang en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Bij regenweer is het raadzaam om een paraplu en geschikt schoeisel mee te nemen.
  • Kinderen kunnen zich verheugen op leuke opdrachten met een klein cadeautje aan het einde van de route.
  • Vacatures zijn te vinden bij de personeelsdienst.

Contact Voor verdere inlichtingen: Celine Simoen, Communicatiemedewerker, celine.simoen@inagro.be, 051 27 32 27 Bart Verhaeghen, Verantwoordelijke Pers en Communicatie Inagro, bart.verhaeghen@inagro.be, 051 27 32 36

Tekst door Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.