‘Oe Ist’ Lichtervelde

Lokaal Dienstencentrum De Ploeg en Huis van het Kind Lichtervelde slaan de handen in elkaar

Om tijdens deze coronacrisis contact te blijven houden met de vaste bezoekers en 80+ richtte Lokaal dienstencentrum De Ploeg de ‘Oe ist’-telefoonlijn op. Via deze weg is er aandacht voor zorgnoden, onderhouden we het contact en kan men rekenen op een luisterend oor. Het Huis van het Kind houdt telefonisch contact met gezinnen die geconfronteerd worden met eenzaamheid en extra zorg voor de kinderen door de sluiting van de scholen. Tijdens deze gesprekken merken we dat niet alleen dat babbeltje deugd doet maar dat er ook een gemis is aan face-to-face contacten.

De Oe ist Stoel

Vanuit de gedachte dat face-to-face contacten essentieel zijn, beslisten beide diensten om het bureel te verlaten en op stap te gaan om tuin- of drempelbezoeken te doen. We houden hierbij uiteraard rekening met alle maatregelen en voorschriften. Om dit op een veilige manier te doen brengen de medewerkers hun eigen stoel mee De link met de ‘Oe ist’-telefoonlijn werd snel gelegd en de ‘Oe ist’-stoel werd in het leven geroepen. Els gaat vanuit het dienstencentrum langs bij ouderen. De gesprekken vinden plaats op een veilige afstand en buiten. Afhankelijk van de vraag en de nood vinden deze bezoekjes, na afspraak, plaats op woensdag- en vrijdagnamiddag. Ken je iemand in je buurt die hier deugd van zou hebben of wil je dat ze bij jou langskomt, neem dan zeker contact op. Ook jongere personen kunnen kwetsbaar of eenzaam zijn en ook zij kunnen aangemeld worden voor een bezoek of telefoongesprek. Nele zal vanuit Huis van het Kind met de ‘Oe ist’-stoel langs gaan bij de gezinnen die nood hebben aan een babbel, info of ondersteuning. Er wordt vooral ingezet op het psychisch welbevinden. Daarnaast zal er ook op vaste tijdstippen in de gezinsvriendelijke wijken van Lichtervelde een mogelijkheid zijn om wat info uit te wisselen. Ondertussen wordt er wat spelaanbod voor de kinderen ter beschikking gesteld. Pagina 2 Een luisterend oor, nood om uw zorgen te uiten… Even uw hart luchten… Gewoon even een babbel met iemand…

Openstellen van een privé tuin voor iedereen

Naast de ‘Oe ist’-stoel wil het Huis van het Kind nog een stapje verder gaan, nl. door het beschikbaar stellen van een privétuin! Op verschillende tijdstippen kan men rustig genieten en kan er gespeeld worden in de tuin van Aurélie en Hans! Ieder gezin of alleenstaande die de tuin wil gebruiken om te spelen of om te genieten van de zon, stuurt een sms via de telefoon op het nummer 0460 970710. Wij maken dagelijks een schema op zodat iedereen minstens een uurtje de tuin kan gebruiken. Om elkaar zo goed mogelijk te beschermen, wordt gevraagd om de speeltoestellen het laatste kwartier te ontsmetten. Op die manier zorgen we voor elkaar! Voor volgende week zou de tuin open gesteld worden op maandag, woensdag en vrijdag van 9-10u, 13-16u en 18.30-19.30u en op zondag van 13-16u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *