Nieuwpoort verwelkomt het zinderende slot van de zomer: de Sint-Bernardusfeesten

De 53e editie van de Sint-Bernardusfeesten in Nieuwpoort, van 25 tot 27 augustus, belooft een mengelmoes van cultuur, traditie en festiviteit. Van muzikale hoogtepunten tot een sint-bernardshondenwandeling en een ambitieuze recordpoging door Promovis vzw.

25 augustus 2023, Stad Nieuwpoort

De kuststad Nieuwpoort trekt alle registers open voor de 53e editie van de Sint-Bernardusfeesten. Van 25 tot en met 27 augustus omarmt de stad traditie, cultuur en festiviteit. Van bruisende braderieën tot betoverende muziekoptredens; Nieuwpoort belooft een onvergetelijk einde van de zomer.

Zonovergoten winkelstraten

Burgemeester Geert Vanden Broucke straalt enthousiasme uit: “De Sint-Bernardusfeesten zijn het culminerende moment van onze zomer. Ze bieden een schat aan belevenissen voor alle leeftijden.” Schepen van Toerisme en Lokale Economie Ann Gheeraert vult aan: “Onze lokale ondernemers vormen het kloppend hart van dit festijn, en stellen drie dagen lang hun waren tentoon in de braderie, wat zorgt voor een uitzonderlijke winkelervaring.”

Kinderplezier en kunstzinnige kronkels

De Zeedijk wordt een paradijs voor de kleintjes met een inventief springkastelendorp en een meet-and-greet met het duo Zeppe en Zikki. De Odelle Bus en Flower Power Bus-photobooth zullen voor menig glimlach zorgen. De Dienstweg Havengeul transformeert tot een artistiek hart, waar lokale kunstenaars hun passie delen en hun werken tentoonstellen.

Melodieën aan de kust

De Zeedijk richting Loodswezenplein zal gonzen van muzikale klanken. De gelauwerde Willy Sommers, de charismatische Guy Swinnen Band en vele anderen betreden het podium. Als kers op de taart zal een betoverend vuurwerk de avond van 26 augustus verlichten.

Een hondse traditie

Een beeldende stoet van Sint-Bernardshonden zal op 27 augustus door het Prins Mauritspark wandelen, culminerend in een zegening bij Centrum Ysara.

Gebakken goedheid voor een goed doel

Promovis vzw neemt een gewaagde sprong met een recordpoging: het bakken en verkopen van 1.000 vissen ten voordele van de MUG Heli van West-Vlaanderen.

Voor een uitgebreider overzicht en details van het evenement kunt u terecht bij Toerisme Nieuwpoort of online op www.visit-nieuwpoort.be.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be