Nieuwjaarsduik in Oostende: een frisse start van 2024

De Nieuwjaarsduik in Oostende, een jaarlijks evenement sinds 1987, nodigt iedereen uit om op 6 januari 2024 de Noordzee in te duiken. Met steun van de gemeenschap en lokale bedrijven belooft het een evenement te worden vol energie en warmte, ondanks de koude zee.

Oostende, 6 januari 2024 – De Oostendse kust wordt wederom het bruisende toneel van de jaarlijkse Nieuwjaarsduik. Een evenement dat sinds 1987 zowel moedige locals als bezoekers aantrekt, staat gepland voor zaterdag 6 januari 2024. De inschrijvingen zijn nu geopend, en de organisatie moedigt iedereen aan om zich snel in te schrijven.

Duik in de traditie

Deze winterse duik in de Noordzee is meer dan een uitdaging tegen de kou; het is een symbolische start van het nieuwe jaar. Met meer dan drieduizend deelnemers vorig jaar, getuigt het evenement van een groeiende populariteit en een unieke sfeer die jong en oud samenbrengt.

Warm welkom door burgemeester Bart Tommelein

Burgemeester Bart Tommelein spreekt zijn enthousiasme uit over dit evenement. “De Nieuwjaarsduik is een prachtige traditie waarbij het enthousiasme en de moed van de deelnemers centraal staat. Het is een viering van gemeenschapszin en moed, waarbij iedereen, ongeacht leeftijd, samen het nieuwe jaar verwelkomt,” aldus Tommelein.

Inschrijvingen en tarieven

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de officiële website tot en met 5 januari voor 8 euro. Inschrijvingen op de dag zelf kosten 10 euro. Deelnemers krijgen naast de onvergetelijke ervaring ook leuke gadgets, een gezellige namiddag en lekkernijen.

Programma van de dag

Het evenement begint om 12:00 uur met de daginschrijvingen en het afhalen van polsbandjes. De feestzone opent tegelijkertijd, met gelegenheid tot omkleden. Om 14:40 uur begint de gezamenlijke opwarming, waarna om 15:00 uur het startschot klinkt.

De locatie: hart van de actie

De Nieuwjaarsduik vindt plaats op de Albert I Promenade, ter hoogte van het iconische monument “De Drie Gapers”.

Ondersteuning van partners

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door Toerisme Oostende vzw, met de steun van TagMag, Cécémel, Basic-Fit, en Smeets.

Tickets via www.nieuwjaarsduik.be

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be