Nieuwe wind bij VTM: Karen Damen gidst door menselijke keuzes

Het landschap van dilemma’s

Met het naderen van de herfst blaast VTM een frisse bries door haar najaarsprogrammering. In het hart van deze vernieuwing ligt het programma ‘Wat zou jij doen?’. Een concept dat niet enkel aanspreekt door de intrigerende titel, maar vooral door de kwetsbaarheid van menselijke keuzes centraal te stellen. Karen Damen, geen onbekende in de Vlaamse televisiewereld, neemt hierin de rol van gids op zich.

De kracht van collectief beslissen

Iedereen heeft zich wel eens bevonden op een kruispunt in het leven, geplaagd door twijfel over welke richting te kiezen. Vaker wel dan niet, zoeken we steun bij familie of goede vrienden. VTM’s nieuwste aanwinst ‘Wat zou jij doen?’ daagt deelnemers echter uit om hun lot te leggen in de handen van een bonte verzameling Vlamingen.

Van persoonlijk naar universeel

De dilemmas’s die aan bod komen zijn even uiteenlopend als herkenbaar. Gaat men voor een carrière in het buitenland of blijft men dichtbij de warmte van familie en vrienden? Kiest men voor een trouwe viervoeter, kat of hond? De vertrouwde cocon van het ouderlijk huis of toch de sprong wagen naar een eigen stek? En wat te denken van een avontuurlijke wereldreis met een zeilboot, ja of nee?

Voor een ademloos toekijkend publiek, brengen de deelnemers hun persoonlijke twijfels en vragen naar voren. Karen Damen fungeert hierbij als de empathische schakel tussen individu en massa. Na een zorgvuldige weging van argumenten, geeft de zaal haar ongezouten mening, culminerend in de cruciale vraag: “Wat zou jij doen?”. De stem van de meerderheid weerklinkt, en hun keuze is onherroepelijk.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be