Nieuwe speelparadijzen in Provinciedomein Atlantikwall Raversyde

De Provincie West-Vlaanderen opende op 23 april de nieuwe speelduinen van het provinciedomein Atlantikwall Raversyde in Oostende, samen met een vernieuwde omheining. De speelzone, gelegen ten oosten van Raversijde, biedt een eigentijdse speelervaring voor de jeugd, terwijl de omheining een combinatie is van historische en landschappelijke elementen, passend bij de rijke geschiedenis van het gebied.

Op een stralende dinsdag 23 april ontsloot de Provincie West-Vlaanderen de poorten naar de gloednieuwe speelduinen van het provinciedomein Atlantikwall Raversyde in het betoverende Oostende. Een betoverend moment, waarbij ook de omheining van het domein een volledige transformatie onderging.

Een speelse oase

De speelvreugde strekt zich uit in de zone ten oosten van het dorp Raversijde, tussen de Duinenstraat en een smalle duinengordel langs de Kustlaan, die vorig jaar liefdevol werd heraangelegd. Eens een rustplaats voor kampeerders, nu een schat van speelplezier, in erfpacht gegeven door het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) aan de Provincie.

Na de herstelling van de oorspronkelijke vochtige duinpanne, werd nu in de laatste fase een scala aan natuurlijke spelelementen toegevoegd, met de bunker van batterij Antwerpen als uitnodigend middelpunt. Dit speelparadijs vormt een fonkelnieuwe troef voor de jeugdige harten van Oostende en Mariakerke.

Een hedendaagse vertelling

Bij de verjonging van de omheining rond het provinciedomein Atlantikwall Raversyde werd er gekozen voor een verhaal van twee facetten. Op de keermuren vond de omheining inspiratie in het verleden van de Atlantikwall, met een knipoog naar de historische metalen palen uit de periode van WO II.

Aan de oostelijke en westelijke flanken van het domein kreeg de omheining een landschappelijk karakter toebedeeld. Hier vonden robuuste robinia palen hun plaats, met daartussen geweven ursusdraad. Deze vernieuwde omheining weerspiegelt de opwaardering van het erfgoed van Atlantikwall Raversyde.

(Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be)