Nieuwe hoofdtoegang Justitiepaleis Brussel bij Minimenstraat

Vanaf 12 februari 2024 wordt de hoofdtoegang van het Justitiepaleis in Brussel verplaatst naar de zijgevel langs de Minimenstraat, vanwege restauratiewerken aan de voorgevel. Deze tijdelijke maatregel voorziet in een beveiligde en comfortabele nieuwe toegang voor bezoekers en advocaten, met behoud van toegankelijkheid voor personeel en personen met beperkte mobiliteit via de Wolstraat.

Ingrijpende wijziging in toegang Justitiepaleis

Met ingang van maandag 12 februari 2024 ondergaat de toegankelijkheid van het Justitiepaleis in Brussel een significante wijziging. De vertrouwde hoofdtoegang aan het Poelaertplein wijkt voor een nieuwe, zijdelingse entree aan de Minimenstraat. Deze verandering is ingegeven door de noodzaak de voorgevel van het imposante gebouw te restaureren.

Aanleiding voor de wijziging

De sluiting van de hoofdtoegang is een direct gevolg van de restauratiewerken die momenteel aan de voorgevel van het Justitiepaleis worden verricht. Dit omvangrijke project benadrukt de zorg voor het behoud van een van Brussel’s meest iconische gerechtsgebouwen.

Vernieuwde toegangsvoorzieningen

In reactie op de tijdelijke sluiting van de hoofdtoegang zijn er aanpassingen gemaakt om bezoekers en advocaten te verwelkomen via een nieuw ingerichte toegang aan de zijgevel, langs de Minimenstraat. Deze nieuwe toegang is niet alleen beveiligd maar ook ontworpen om bezoekers tegen de elementen te beschermen.

Speciale aandacht voor toegankelijkheid

Het Justitiepaleis blijft toegankelijk voor personeel en personen met een beperkte mobiliteit via de ingang aan de Wolstraat, waarmee de toegankelijkheid van het gebouw gewaarborgd blijft.

Veiligheid en comfort gegarandeerd

De nieuwe toegangszone is uitgerust met alle nodige veiligheidsvoorzieningen, waaronder speedgates en een scanstraat, om een veilige omgeving te creëren voor alle bezoekers. Tevens is er een afgesloten onthaaldesk opgezet om bezoekers bij binnenkomst te verwelkomen en te begeleiden.

(Tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be)