Niet gecategoriseerd

Nieuwe groene oase in Blankenberge

Groen licht voor nieuwe groene oase aan de westzijde van Blankenberge: de “Daring” wordt een parkboszone!

Schepen van Stedenbouw en Milieu: Patrick De Klerck: “Door de leden van het College van Burgemeester en Schepen werd groen licht geven voor de realisatie van een nieuwe groene long in onze stad. De zone van de “Daring” (Koninklijke Sporting Club Blankenberge”) was lange tijd de vaste stek voor Daring Club Blankenberge, en nadien voor KSCB. Met het vertrek van de voetbalclub naar het centrum van Sport Vlaanderen (BLOSO), kwam de oude site vrij. Deze zone is momenteel ingekleurd als recreatiezone/voetbalterrein.

Het is de bedoeling dat we een dossier opstarten om deze omgeving om te vormen tot een groene oase: een publiek park- en bosgebied met diverse streekeigen planten en bloemen. Ook de aanleg van wandelpaden, waterpartijen, rustzone met bankjes, … behoren tot de mogelijkheden.

Op deze manier worden er de volgende jaren in Blankenberge zeker 1.000 bomen aangeplant (vervanging van de bomen die worden weggenomen in de W. Tellstraat, R. Novarumstraat,…, de aanleg van een publieke plukboomgaard, de uitbreiding van het Zeebos in het kader van de ecogolf en de aanleg van dit parkgebied).  

Daarnaast worden er tevens drie andere zones opgenomen in de visievorming: in de eerste plaats kan de achterzijde van de J.Soetestraat (aansluitende op de tuinen van de aangelanden) mee opgenomen worden in de groenstructuur.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *