Nieuwe en ervaren kandidaten van Open VLD klaar voor verkiezingen in Zuid West-Vlaanderen

De Open VLD heeft haar kandidaten voor de komende federale en Vlaamse verkiezingen in Zuid West-Vlaanderen voorgesteld. Met een focus op economische groei en werkgelegenheid, combineert de partij ervaren politici met nieuw, jong talent. Dit initiatief onderstreept de partij’s toewijding aan zowel lokale verankering als nationale ambities.

In de sfeervolle setting van restaurant Billy Ray in Kortrijk, onthulden Vincent Van Quickenborne en Jasper Pillen, respectievelijk lijsttrekkers voor de federale en Vlaamse verkiezingen, de namen van de Open VLD-kandidaten uit Zuid West-Vlaanderen. Deze selectie belooft een dynamische mix van ervaring en vernieuwing, met als doelstelling de economische groei in de regio te stimuleren.

Een sterke federale lijst met lokale verankering

Bert Verhaeghe, 41 jaar uit Wervik, neemt een prominente derde plaats in op de federale lijst, wat een stap omhoog betekent ten opzichte van de verkiezingen in 2019. Mercedes Van Volcem uit Brugge heeft de tweede plek bemachtigd, waardoor de top drie van de lijst volledig vaststaat. Michael Vannieuwenhuyze, 42 jaar en lijsttrekker van Team Harelbeke, sluit zich ook aan bij de federale lijst en wordt de mededuwer van de opvolgerslijst. Simon Vandendriessche, de jonge fractieleider uit Avelgem, bekleedt op 25-jarige leeftijd de zesde plaats op de opvolgerslijst, wat zijn tweede nationale verkiezingsdeelname markeert.

De Vlaamse lijst: een mix van talent en ervaring

Op de Vlaamse lijst staat Maxim Laporte, 32 jaar uit Waregem, als hoogstgeplaatste kandidaat uit de regio op de achtste plaats. Fanny Decock, 52 jaar uit Kuurne, en Melany Gadeyne, 40 jaar uit Wervik, versterken de lijst met hun deelname. Ook de lokale politiek is goed vertegenwoordigd met Kortrijks schepen Wouter Allijns en Avelgems schepen Caroline Valck, die respectievelijk de achttiende en negentiende plaats innemen. Bo D’Alwein, 22 jaar uit Kortrijk en de jongste kandidaat voor Open VLD in West-Vlaanderen, heeft een plek op de opvolgerslijst verworven.

Europese ambities en lokale sterkte

De Open VLD heeft eveneens haar Europese ambities kenbaar gemaakt met de bekendmaking dat Souad Abihi uit Kortrijk de tweede opvolger zal zijn op de Europese lijst. Deze keuze benadrukt de partij’s focus op jong talent.

Eenheid en doelgerichtheid als strategie

Van Quickenborne en Pillen benadrukken de kracht van hun team in Zuid West-Vlaanderen, met als gezamenlijk doel de economische welvaart in de regio te verhogen. De lijsten weerspiegelen een strategische mix van jonge talenten en ervaren politici, allen met de ambitie om een significante bijdrage te leveren aan de lokale en nationale politiek.

Tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be