Nieuwbouwproject op plaats waar Carrefour is op Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Oostende, 8 september 2023. De stad Oostende heeft een vergunning verleend voor de bouw en exploitatie van een supermarkt en wooneenheden in het pand aan de Nieuwpoortsesteenweg 663. De huidige Carrefour-vestiging zal worden gesloopt en vervangen door een nieuw pand met een totale oppervlakte van 2.266,50 m². De verkoopsoppervlakte bedraagt 1.900 m².

De supermarkt zal worden uitgebaat door een lokale ondernemer. Het pand zal ook twee woonentiteiten bevatten, met in totaal 20 appartementen. De appartementen zullen variëren in grootte, van 60 tot 100 m².

De bouw van de nieuwe supermarkt en woningen zal naar verwachting in 2024 beginnen. De supermarkt zal in 2025 opengaan. De wooneenheden zullen in 2026 worden opgeleverd.

Een nieuw gezicht voor de buurt

De nieuwe supermarkt en woningen zullen een nieuw gezicht geven aan de buurt. Het huidige pand is verouderd en heeft een negatieve impact op de omgeving. Het nieuwe pand zal een moderne uitstraling hebben en zal bijdragen aan de kwaliteit van de buurt.

Een groene omgeving

Het platte dak van het handelspand zal worden ingericht als een intensieve daktuin. Het groendak zal toegankelijk zijn voor het personeel en de bewoners van de woongelegenheden. De daktuin zal een bijdrage leveren aan de biodiversiteit en zal de luchtkwaliteit in de buurt verbeteren.

Een tijdelijke oplossing

Tussen de sloop van het huidige pand en de oprichting van het nieuwe pand zal een tijdelijke tentconstructie dienst doen als winkel. Zo zullen de buurtbewoners nog steeds een supermarkt in de buurt hebben.

Andy Vermaut en Serge Jansen www.westnieuws.be