Nieuw initiatief in Brugge: Leefateliers voor anderstalige jongeren

OKAN Maricolen Brugge heeft leefateliers opgezet voor anderstalige nieuwkomers, gefinancierd door De Warmste Week, om hun integratie en welzijn te bevorderen door middel van praktisch en taakgericht samenwerken.

Loading

In Brugge heeft het OKAN-programma van Maricolen een vernieuwend project opgestart, gericht op het integreren van jonge anderstalige nieuwkomers via leefateliers. Dit initiatief, onder het motto ‘Samen leren, samen leven, samen groeien’, biedt een unieke aanpak om de integratie en het welzijn van deze jongeren te bevorderen.

Een brug naar betere integratie

Vele jonge nieuwkomers, na een vaak lang en moeilijk traject naar België, vinden het lastig om zich direct aan te passen aan de conventionele schoolomgeving. Het team van Maricolen Brugge heeft daarom de leefateliers ontwikkeld, een programma dat zich buiten de traditionele klascontext afspeelt en dat gericht is op het verlagen van stress en het verbeteren van het algemeen welzijn van de leerlingen.

De kracht van samen

De leefateliers zijn ontworpen om op een praktische en taakgerichte manier te werken, waarbij de focus ligt op samen leven en leren. Het doel is om de leerlingen niet alleen academische vaardigheden bij te brengen, maar ook te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en integratie in de samenleving. Dit initiatief is een antwoord op de behoefte aan een meer aangepaste benadering voor zorg- en alfaleerlingen onder de anderstalige nieuwkomers.

Steun van De Warmste Week

Dankzij financiële steun van De Warmste Week, waarbij het project van OKAN Maricolen als een van de elf Brugse projecten werd geselecteerd, kunnen de leefateliers nu werkelijkheid worden. Deze steun is cruciaal voor de realisatie van het project en zorgt voor enthousiasme bij zowel de organisatoren als de deelnemers.

Een blik op de toekomst

Met de leefateliers zet OKAN Maricolen Brugge een belangrijke stap vooruit in de integratie van anderstalige jongeren. Dit project toont het belang van innovatieve onderwijsmethoden die verder gaan dan het traditionele klaslokaal en die bijdragen aan een samenleving waar iedereen kan leren, leven en groeien.

(Tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be)

Loading