Nieuw buurtpark te Kaaskerke: Een verwelkomende oase

Het Provinciebestuur van West-Vlaanderen heeft een nieuw buurtpark geopend in Kaaskerke, Diksmuide, met een aanpalende picknickzone. Het park, een herinrichting van een bestaande groenzone, biedt een ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners met speelgelegenheid en groene rustplekken. De picknickzone tegenover het park biedt wandelaars en fietsers een uitnodigende plek om te verpozen te midden van de natuurlijke pracht.

Op een bedaarde woensdag, de 15e van mei, onthulde de Provincie West-Vlaanderen met trots het gloednieuwe buurtpark achter de historische kerkmuren van Kaaskerke, gelegen in het hart van Diksmuide. Als een geschenk aan de gemeenschap werd ook recht tegenover dit park een uitnodigende picknickzone gecreëerd, beide als een baken van rust en gemeenschapszin.

Een groene hergeboorte

De provincie nam het voortouw in de revitalisering van het bestaande buurtpark, een juweel in eigendom van de stad Diksmuide. Deze groene oase is bedoeld als ontmoetingsplek voor de inwoners van Kaaskerke. De oude boomgaard werd nieuw leven ingeblazen door de aanplant van majestueuze hoogstamfruitbomen. Een weelderig grasveld biedt ruimte voor avontuur, met een speelheuvel die uitnodigt tot klimmen en glijden, terwijl stapstenen en balanceerstammen de jonge ontdekkingsreizigers uitdagen.

Een oase van rust en genot

Het voormalige terrein van het OCMW, gelegen tegenover het buurtpark, werd omgetoverd tot een oase van rust en ontspanning. Hier nodigen enkele rustieke picknickbanken niet alleen de buurtbewoners uit, maar ook voorbijgangers op de groene route van de Frontzate om neer te strijken en te genieten van de serene omgeving. Als een versterking van de natuurlijke pracht werden hoogstamfruitbomen toegevoegd aan het bloemrijke hooiland, terwijl een bescheiden vijver een thuis biedt aan de lokale fauna.

SamenvattingSerge Jansen, www.westnieuws.be