Nederland/Cadzand: Het Juweel van de Noordzee Behoudt zijn ‘Thalasso’ Kroon”

Onderstreping van de Zeeën: Cadzand Blijft de Glans van ‘Thalasso’ Dragen

In het samenspel van zilte zeebries en stralende zon, gelegen aan de borst van de Nederlandse kust, pronkt Cadzand met de kostbare titel van ‘Thalasso heilzame zeebadplaats’. Cadzand, een parel in de gemeente Sluis, glansde voor het eerst met deze eer in 2013, na een diepgaand proces van strikte keuring en evaluatie.

Als een klok die na tien jaren opnieuw nauwkeurigheid moet bewijzen, moest Cadzand opnieuw aantonen dat de helende combinatie van water, lucht en klimaat nog immer bestaat. Wederom glansde de parel, naast haar zusterparel Domburg in de gemeente Veere, bij de uitreiking op 12 juli 2023.

Thalasso: Zeebadplaats met Geneeskrachtige Toets

Het woord ‘Thalasso’, ontleend aan het Griekse woord voor zee, staat centraal in kuuroorden ver buiten onze grenzen en wordt gebruikt voor ontspannende, vitaliserende en therapeutische doeleinden. Deze titel is een stempel van excellentie, gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde analyses die de naleving van de strenge criteria van de European Spas Association (ESPA) bevestigen. Een zorgvuldig verslag van deze processen, gevalideerd door een legioen van deskundigen, markeert Cadzand’s voortdurende toewijding aan wellness.

Gezamenlijke Inspanning: Gemeente Sluis en Ondernemers Hand in Hand

Binnen de omarming van Cadzand’s badstatus werken de gemeente Sluis en de ondernemers van Cadzand-Bad samen om deze eretitel te koesteren, te ontwikkelen en te exploiteren. Een strategie gebouwd op behoud, ontwikkeling, benutting en uitdragen is gezamenlijk gecreëerd. Sinds de eerste erkenning in 2013 hebben deze dynamische samenwerkingen geleid tot een reeks initiatieven, waaronder een verscheidenheid aan lichaamsbehandelingen en lifestyle-activiteiten.

De Toekomstige Glans van de Badstatus

Met het vizier gericht op de toekomst, richten de ondernemers van Cadzand zich op het ontwikkelen van producten en diensten die de badstatus verder zullen versterken. De gemeente Sluis speelt hierbij een ondersteunende, coördinerende en verbindende rol, waardoor Cadzand haar positie als een stralend juweel in de Nederlandse kroon van wellness-oorden kan behouden en verder kan verbeteren.

( Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *