Nazomerse festiviteiten doen vanaf vandaag het dorp Koekelare ontwaken

Koekelare, bekend om zijn grootse feesttradities, verwelkomt de inwoners voor een week vol festiviteiten van 1 tot 7 september. Met muzikale hoogtepunten, traditionele kermisactiviteiten en unieke spaaracties belooft het een onvergetelijke week te worden.

Koekelare ontwaakt in festiviteit

Koekelare, het dorp dat groots is in feesten, staat aan de vooravond van een bruisend nazomerweekend. De verfrissende initiatieven van vzw Koekelare Beleeft staan klaar om de inwoners een onvergetelijke ervaring te bieden.

Een zinderend programma met voor elk wat wils

Van 1 tot 7 september is het alle hens aan dek in Koekelare. Deze periode biedt een rijkelijk gevulde kermisagenda. Het vierdaagse nazomerfestival ‘Koekelare Leeft’, dat van start gaat op 1 september, is een van de kroonjuwelen van het kermisprogramma. De verwachtingen zijn optimistisch. Het belooft een stralende periode te worden, waarbij de weergoden ons hopelijks gaan verwennen, maar daar lijkt op vrijdagmorgen nog geen sprake van. Dit is geen zorg voor voorzitter Christophe Desmet van Koekelare Beleeft, want mocht het vandaag “druilig” weer blijven, dan biedt de bekende overdekte feesttent soelaas voor alle activiteiten.

De muzikale festiviteiten beginnen vandaag op 1 september met kosteloze optredens van Daredevils en de dj’s Viktor & Kobe. 2 september volgt met een muzikaal ensemble van Dikke, Preuteleute en Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob. Op 3 september kunnen bezoekers genieten van een betalend optreden van #LikeMe, terwijl de avondshows van Jaap Reesema, Pommelien Thijs en Les Truttes gratis zijn. André Hazes Jr. betreedt het podium op 4 september, een optreden waarvoor een ticket vereist is. Overgebleven kaarten zullen bij de ingang beschikbaar zijn, weliswaar met een kleine extra vergoeding.

Koekelare’s kermistradities herleven

Tradities worden geëerd met de zevende editie van de kermisworp op 2 september, een initiatief van het lokale bestuur in samenwerking met de jeugdraad. Vanaf 15 uur zullen vanaf het balkon van het gemeentehuis allerlei prijzen en snuisterijen naar beneden dwarrelen, wachtend op gretige handen. 7 september is ook een dag om naar uit te kijken. Dan vinden de kampioenschappen van Koekelare plaats voor elite zonder contract en beloften, en later voor de Koekelarenaars, deze wedstrijden wordt apart door het Feestcomité georganiseerd tijdens de Koekelaarse kermisweek.

Een unieke spaaractie kleurt de kermismaand

De kermis van september krijgt een speciaal tintje dankzij AD Delhaize Koekelare. Ter ere van hun winkelrenovatie hebben ze een unieke spaaractie gelanceerd: de cartoonpuzzel, die enkele prominente bezienswaardigheden van het dorp toont. De puzzel bestaat uit duizend stukjes en met elke blik onthult men meer en meer lokale kenmerken. De spaaractie begint op 14 september en loopt door tot 22 november.

Een moderne winkelervaring voor Koekelare

Samenvallend met de spaaractie is de heropening van de volledig vernieuwde AD Delhaize winkel in Koekelare. Deze winkel is tijdens de verbouwing in juni met maar liefst 400 vierkante meter uitgebreid, met een focus op versproducten, zelfscankassa’s en duurzame maatregelen zoals ledverlichting en zonnepanelen. De winkel viert zijn heropening met tien weken promo’s in de vorm van een bonnenfolder, die begin september bij alle inwoners in de bus valt.

(tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)