Nadine Deetens kroont zich voor de tweede keer tot Wereldkampioene Garnaalpellen.


In de kustplaats Leffrinckoucke, Frankrijk, wist de Belgische Nadine Deetens zich met een indrukwekkende performance voor de tweede opeenvolgende keer tot Wereldkampioene Garnaalpellen te kronen.
Het Wereldkampioenschap Garnaalpellen, een wedstrijd die jaarlijks duizenden toeschouwers en deelnemers aantrekt, brengt de beste garnalenpel-experts samen in een sfeer van intense maar vriendschappelijke rivaliteit. Dit jaar was het niet anders. Ondanks de sterke concurrentie, waaronder huidige Belgische kampioen Chantal Goes en derde plaats finalist Ann Dalle, bleek Deetens onverslaanbaar.


Deetens, die vorig jaar voor het eerst de titel won, toonde wederom haar vaardigheid en snelheid in dit unieke vakgebied door een verbazingwekkende 100 gram garnalen te pellen in slechts 10 minuten. Deze indrukwekkende prestatie bevestigde niet alleen haar positie aan de top van de garnalenpelwereld, maar toonde ook aan dat haar vorige overwinning geen toevalstreffer was.
Het Belgische fenomeen, Deetens, is een rolmodel geworden voor aspirant-garnalenpellers, die niet alleen haar technische vaardigheden en snelheid bewonderen, maar ook haar passie en toewijding voor deze traditionele ambacht.


Chantal Goes, huidige Belgisch Kampioen uit Oostduinkerke, maakte het haar landgenoot echter niet gemakkelijk. Met een resultaat van 96 gram zette ze een sterke prestatie neer en bevestigde ze haar positie als één van de beste garnalenpellers van het land.
Derde op het podium was Ann Dalle, die een respectabele 93 gram behaalde. Dalle, een consistente deelnemer aan de wedstrijd, liet opnieuw haar vaardigheid en doorzettingsvermogen zien. Haar plaats in de top drie toont aan dat het Belgische garnalenpel talent niet alleen sterk is, maar ook diep.
De jaarlijkse Wereldkampioenschappen Garnaalpellen blijven een viering van traditie, vaardigheid en cultureel erfgoed. In het bijzonder wordt het evenement erkend als een vitrine voor de uitzonderlijke vaardigheden van de Belgische garnalenpellers. Met de overwinning van Nadine Deetens voor de tweede opeenvolgende keer wordt deze erkenning verder versterkt.


Nu kijkt de wereld van het garnalenpellen al uit naar het volgende jaar. Zal Nadine Deetens haar titel voor een derde opeenvolgende keer kunnen verdedigen? Of zal er een nieuwe ster aan de horizon verschijnen om de kroon op te eisen? De tijd zal het leren.


( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen www.westnieuws.be )