Nachtraaf schittert opnieuw met twee zilveren trofeeën

Nachtraaf, het Diksmuidse biermerk, heeft opnieuw triomfen gevierd met twee zilveren medailles op de prestigieuze Brussels Beer Challenge. Hun constante streven naar kwaliteit wordt weerspiegeld in hun groeiende lijst van internationale erkenningen. De bieren van Nachtraaf zijn niet alleen geliefd bij het publiek, maar ook gerespecteerd in de internationale biergemeenschap.

Een opeenvolging van successen

Het is weer tijd voor een feestje bij het Diksmuidse biermerk Nachtraaf. Dit jaar hebben ze hun succes van vorig jaar, waar ze zilver en brons wonnen, overtroffen door twee zilveren medailles te bemachtigen op de Brussels Beer Challenge, een evenement dat niet alleen in België, maar ook internationaal als een van de meest prestigieuze bierwedstrijden wordt beschouwd.

Internationale erkenning in de bierwereld

De Brussels Beer Challenge, opgericht in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events), heeft als doel de groeiende biercultuur te vieren. Gedurende drie dagen beoordeelt een panel van internationaal gerespecteerde bierkenners bieren uit alle windstreken. De bieren worden ingedeeld in verschillende categorieën, en de beste in elke categorie ontvangen gouden, zilveren of bronzen medailles, een bewijs van hun onbetwistbare kwaliteit.

Nachtraaf’s winnende creaties

Deze keer heeft Nachtraaf de jury weten te imponeren met twee van hun bieren: De Witte Raaf (5°) en Wild Cherry (6°), die beide bekroond werden met een zilveren medaille tijdens een ceremonie op de Horeca Expo in Flanders Expo Gent op 20 november.

Subtiele smaken, grootse erkenning

De Witte Raaf, een halftroebel wit tarwebier, ontwikkeld in de traditie van de originele witbieren van de jaren ’60, en Nachtraaf Wild Cherry, een fruitbier met een robijnrode kleur en uitgesproken kersensmaak, vallen beide op door hun unieke karakter en smaakprofiel. Deze bieren, oorspronkelijk geïntroduceerd als terrasbiertjes, hebben door hun populariteit een vaste plek in het assortiment van Nachtraaf verdiend.

Een groeiende prijzenkast

Nachtraaf’s successenlijst is indrukwekkend, met onder andere een Innovation Award, een Belgian Winner op de World Beer Awards, en meerdere medailles op de Brussels Beer Challenge. Dit jaar brengt hun totale aantal prijzen op 11, een getuigenis van hun consistentie in kwaliteit.

Een nieuwe rol in de bierwereld

Opmerkelijk is dat Lieven Onraedt van Nachtraaf is uitgenodigd om deel uit te maken van de jury van het Concours International de Lyon, een teken van erkenning voor zijn expertise in de bierwereld. Dit voorjaar zal hij in Lyon samen met andere internationale bierproevers verschillende bierstalen beoordelen.

Nachtraaf op de Diksmuidse Kerstmarkt

Liefhebbers die de winnende bieren van Nachtraaf willen proeven of kopen, kunnen terecht op de Diksmuidse kerstmarkt van 15 tot 17 december, waar Nachtraaf voor het eerst een eigen chalet zal bemannen.

Ontdek meer over Nachtraaf

Voor meer informatie over Nachtraaf en hun bieren kan men terecht op hun website www.nachtraafbier.be en sociale mediakanalen.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be