Nachtelijke brand in Oudenburg en diefstal in Torhout verstoren de rust

In Oudenburg ontstond een brand in een leegstaande woning op de Brugsesteenweg, met hevige rookschade als gevolg. Brandweerkorpsen waren snel ter plaatse en een onderzoek naar de oorzaak is gestart. In Torhout werd een bestelwagen in de Vredelaan het doelwit van dieven, waarbij waardevol werkmateriaal werd gestolen na het forceren van sloten.

Datum en tijd: 20 november 2023, 23:58 uur
Locatie: Brugsesteenweg, Oudenburg

Hevige brand in leegstaand pand

In de late uren van 20 november werd Oudenburg opgeschrikt door een brand in een leegstaande woning aan de Brugsesteenweg. Diverse brandweerkorpsen waren ter plaatse om de brand, die gepaard ging met hevige rookontwikkeling, te bestrijden. Het pand, momenteel in renovatie, was gelukkig onbewoond tijdens het incident. De brand, die voornamelijk zware rookschade veroorzaakte, ontstond op het gelijkvloers. Een branddeskundige is ingeschakeld voor verder onderzoek naar de exacte oorzaak van deze nachtelijke brand.

Datum en tijd: 21 november 2023, 07:30 uur
Locatie: Vredelaan, Torhout

Gedurfde diefstal uit bestelwagen

Een dag later, in de vroege ochtend van 21 november, werd Torhout het toneel van een brutale diefstal. Onbekende daders forceerden het cilinderslot van een geparkeerde bestelwagen in de Vredelaan. Niet tevreden met deze inbraak, plooiden ze ook de schuifdeur aan de rechterzijde volledig open, waardoor ze toegang kregen tot de inhoud van de wagen. Ze gingen aan de haal met een aanzienlijke hoeveelheid werkmateriaal, waaronder nagelschieters, een zaagtafel, cirkelzaag, vijsmachines en een slijpmachine.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be