Mysterie van Visé: Wie kent de jonge vrouw uit het Albertkanaal?

Schokkende vondst in Visé

Op een rustige zondagmiddag, op 31 mei 2009, veranderde het rustige Visé in een plaats van bezorgdheid en mysterie. De wateren van het Albertkanaal gaven het lichaam prijs van een jonge vrouw, een onbekende tot op de dag van vandaag. Uit de autopsie bleek dat haar leven tragisch was beëindigd door moord.

Een leven vol tegenstellingen

Hoewel haar identiteit tot nu toe onbekend is, hebben onderzoeken onthuld dat ze al jaren in de Benelux woonde. Echter, haar vroegste jeugdherinneringen voeren haar terug naar de verre oorden van Oost-Europa. Wie was ze en wat bracht haar naar deze contreien?

Kenmerkende details

Ondanks de gruwelijke omstandigheden waarin ze werd gevonden, zijn er enkele kenmerkende details die iemand misschien zou herkennen. Deze jonge vrouw, geschat tussen 14 en 24 jaar oud, had een atletisch postuur en stond 1m62 lang op de schaal van het leven. Ze was slechts 50 kg zwaar. Haar haren, die het midden tussen blond en lichtbruin in zaten, reikten tot halverwege haar schouders. Voor wie haar misschien van dichtbij heeft gezien, haar oren waren doorboord, klaar voor sieraden, en haar valse nagels, vooral die aan haar ringvingers, waren versierd met delicate bloemmotieven.

Duidelijke sporen van geweld

Wat het meest verontrustend was, waren de sporen van geweld op haar lichaam. Messteken toonden aan dat haar dood gewelddadig en abrupt was. En in een wrange poging haar te verbergen, was haar lichaam verzwaard met twee gewichten, gemerkt met “Alex”.

Twee onbekenden gezien

Niet ver van de plek des onheils werden twee mannen waargenomen, kort voordat haar lichaam werd ontdekt. De mannen, beiden tussen de 20 en 30 jaar oud, hebben licht golvend haar. Ze kunnen een sleutel zijn tot het oplossen van dit mysterie.

Een oproep aan het publiek

Elk detail, hoe klein ook, kan helpen om licht te werpen op deze duistere zaak. Als u informatie heeft, neem dan contact op via het gratis nummer 0800/30 300. Voor diegenen die van buiten België reageren, kunt u bellen naar 0032 2 554 44 88.

Verdachten zie je hieronder

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be