Mysterie in Jambes: Het raadsel van de onbekende vrouw uit de Maas

Dinsdag 7 juni 2005 – 10:52, Jambes (Namen)

In de vroege uren van een zomerse dag in 2005, terwijl de Maas rustig door Jambes stroomde, een schilderachtige deelgemeente van Namen, onthulde de rivier een schokkend geheim. Het lichaam van een onbekende vrouw kwam naar boven, en het mysterie van haar identiteit blijft de gemeenschap tot op de dag van vandaag bezighouden.

Portret van een onbekende

De serene golven van de Maas kenden haar geheimen, maar de identiteit van deze dame bleef gehuld in een sluier van onwetendheid. Wie was zij? De onbekende vrouw, die naar schatting tussen de 25 en 45 jaar oud was, zou waarschijnlijk tussen 1960 en 1980 geboren zijn. Ze mat ongeveer 1m63 en was van normale postuur. Haar donkere, halflange lokken contrasteerden fel met haar bleke huid, en een opmerkelijk litteken van 4 cm boven haar rechterlip vertelde een ongeschreven verhaal. Ze was een vrouw die zorg droeg voor haar uiterlijk, wat onder andere te zien was aan haar verzorgde gebit en rood gelakte teennagels. Het is ook opmerkelijk dat haar blindedarm was verwijderd.

Kleding als stille getuige

De kleren die ze droeg, spraken ook hun eigen taal. Ze droeg een beige topje dat vloeiend over haar lichaam viel, een beige broek met zachte strepen, en ondergoed van het merk “CHIQUE”, zo zwart als de nacht. Zelfs in haar tragische einde behield ze een zekere elegantie.

Oproep tot getuigen

Kent u haar? Heeft u enige informatie die licht kan werpen op deze hartverscheurende zaak? Aarzel dan niet om contact op te nemen via het tipformulier of het gratis nummer 0800/30 300. Voor internationale getuigenissen kunt u het nummer 0032 2 554 44 88 bellen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be