Muzikaal erfgoed herleeft in Poperinge

De tijdloze magie van Metallica herbeleefd

In het hart van Poperinge, waar de golven van muzikale nostalgie de stilte van het heden raken, wordt het muzikale meesterwerk van Metallica opnieuw tot leven gebracht. Een tijd waarin jonge, ambitieuze rockers de stad veroverden, en de stad hen. Een verhaal dat begon in 1984 en nu, 40 jaar later, in 2024, zijn grandioze herdenking vindt.

Poperinge: kruispunt van herinneringen

De drie iconische concerten die Metallica in 1984 in Poperinge gaf, vormden niet alleen hun debuut in België maar waren ook een getuigenis van hun beginnende grootsheid. In die tijd waren de leden van Metallica nog te jong om officieel bier te drinken, maar ze werden met open armen ontvangen in deze stad, vol warmte en karakter.

Deze episodes uit de muziekgeschiedenis zijn onlosmakelijk verbonden met de stad en zijn inwoners. De vele verhalen en beelden die overal in de stad te vinden zijn, vormen een tapestry van warmte, gastvrijheid en muzikale bravoure.

Een tijdreis naar het gouden tijdperk

Ter gelegenheid van deze historische mijlpaal hebben Poperinge en de vroegere organisatoren van het Heavy Sound festival en New Abasti Concerts de handen ineengeslagen. Gedurende twee weken wordt Maeke-Blyde het epicentrum van muzikale vieringen. Unieke tentoonstellingen van zeldzame foto’s en affiches voeren bezoekers terug naar het turbulente jaar 1984. Voor de echte fans zal er ook een scala aan activiteiten zijn, variërend van tributeconcerten tot muziekquizzen die het verleden en heden van Metallica vieren.

Een blijvend eerbetoon

Als kroon op dit grootschalige evenement zal een monument worden onthuld ter ere van Metallica’s legendarische passage door de stad. En wie weet, misschien zullen enkele gezichten uit 1984 de gelegenheid grijpen om de stad opnieuw te bezoeken, ditmaal als deel van het publiek.

Belangrijke datums

Houd je agenda gereed voor een reis naar Poperinge van 11 tot 24 juni 2024, waar de echo’s van Metallica’s grootse muziek zullen weerklinken. Voor meer details kun je terecht op www.poperinge.be/heavysound en via de sociale media-kanalen van de stad.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )