Mutse festival: Een magische beleving voor het hele gezin

Mutse Festival, een gratis kinderfestival, opent voor de vierde keer zijn deuren met een uniek concept dat kinderen centraal stelt. Het biedt een divers programma, kindvriendelijke activiteiten en live muziek voor het hele gezin. Toegang is gratis, maar registratie vooraf is vereist.

Een kinderfestival met een hart voor het gezin

In de drukke festivalagenda prijkt op 14, 15 en 16 juni 2024 de vierde editie van Mutse Festival, een gratis festijn gericht op kinderen en gezinnen. Wat maakt Mutse Festival zo uniek?

Een omgekeerde focus

“Er was een duidelijke nood aan festivals waar kinderen centraal staan. Meestal draait het omgekeerd, en zijn kinderen slechts bijzaak. Wij willen deze dynamiek veranderen,” verklaart Jakob Dhaene, de bezieler achter Mutse Festival. “Ondanks de annuleringen door de pandemie, streven we ernaar groter uit te pakken.”

Een multigenerationele belevenis

Het concept van Mutse is eenvoudig doch krachtig: een festival dat niet enkel gericht is op kinderen, maar een ervaring biedt voor het hele gezin. In een wereld waar festivals hoofdzakelijk op volwassenen zijn gericht, vormt Mutse Festival een verademing.

Kindgericht entertainment

Lander Vanderstraeten-Sintobin, medeorganisator van Mutse, deelt: “Voor mijn vierjarige zoontje zocht ik een kindvriendelijk festival. Toen besefte ik dat het aanbod beperkt was. Samen met Jakob besloten we Mutse meer kindgericht te maken. Overdag draait alles om de kinderen, ‘s avonds is het de beurt aan de volwassenen. Volgend jaar mikken we op een editie met kampeermogelijkheden.”

Een divers programma

Mutse Festival biedt een divers programma met lokale ambachtenmarkten, een geweldige line-up van bands zoals The Gambits en De M’nB’s, en zelfs een kinderspeelgoed rommelmarkt. Creativiteit en plezier staan centraal!

Een ware speeltuin van vermaak

Kinderen kunnen genieten van diverse activiteiten, waaronder een kinderdisco, springkastelen, knutselmogelijkheden en gekke fietsen. Het festival belooft een speeltuin van vermaak en ontdekking te zijn, waar elk kind zijn eigen unieke avontuur kan beleven.

Hoogtepunten en locatie

Een van de hoogtepunten is de zeepkistenrace, speciaal ontworpen voor jonge avonturiers. Mutse vindt plaats op Howest parking 4, waar ooit het containerpark was gevestigd. Na Mutse start de pop-up zomerbar Barra Dentra, waar het EK voetbal op groot scherm te volgen zal zijn.

Jazz brunch en gratis toegang

Geniet op zondagochtend van een heerlijke Jazz Brunch, gepresenteerd door Maison Marcel. De toegang tot Mutse Festival is volledig gratis, maar registratie vooraf is vereist via de website.

Een onvergetelijke beleving

Mutse Festival belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor het hele gezin, vol plezier, muziek en creativiteit.

(Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be)