Monumentale Molen in Koekelare Neemt een Verrassende Draai met het Eerste Truckfestival van de Westhoek

In het rustieke gehucht De Hovaeremolen in Koekelare, torent een monument trots boven het landschap uit, te weten de Ooievaarsmolen, of ‘Neckersmolen’ zoals de lokale tongen haar liefkozend noemen. In 1988 is dit prachtige erfgoed gekocht door een octet van toegewijde dorpelingen, die gezamenlijk de vzw Hovaeremolen hebben opgericht.

Nu, als een eerbiedwaardige dame met nood aan een verjongingskuur, snakt deze molen naar restauratie. In reactie op deze roep om hulp, tovert de vzw Hovaeremolen een spectaculaire troef uit de mouw. Het eerste Truckfestival van de Westhoek, ‘Luchtjesshow @ Loods 13’, zal worden georganiseerd. Het doel? Het lokken van niet minder dan 300 vrachtwagens. De opbrengsten? Naar de vitale renovatie van de Ooievaarsmolen.

Het festival vindt plaats op 30 september, en het terrein van Bouwmaterialen Willaert zal transformeren tot een glinsterend tafereel van verlichte vrachtwagens. Een horizon van staal en lichten, waar jong en oud zich in kunnen verliezen, hun dromen laten varen en hun camera’s vol kunnen schieten met adembenemende beelden. De geur van olie en rubber vermengd met de zoete belofte van avontuur zal in de lucht hangen.

Maar er is meer! Een truckersmarkt zal opduiken, waar alles wat een vrachtwagenchauffeur maar kan verlangen zal worden aangeboden. Het geluid van onderhandelingen en de tastbare opwinding van de menigte zal de atmosfeer vullen, terwijl de avondzon het spektakel van kleur voorziet.

Voor de kinderen is er speels entertainment voorzien, en voor de groteren zal er, wanneer de klok 23 uur slaat, een afterparty losbarsten. Met Vlaanderens bekendste partygroep ‘Swoop’ en het lokale DJ-talent Jellousy, zal de nacht gevuld worden met muzikale beats die door je lichaam trillen en je voeten op de dansvloer houden.

Voor de bezoekers is deze verbazingwekkende ervaring volledig gratis, terwijl deelnemende truckers zich verplicht moeten inschrijven via de website. Met of zonder ontbijt, er is een formule voor iedereen. Let wel op, opleggers zijn niet toegelaten.

De zomerbar bij de molen staat klaar om gasten te verwelkomen op 16 en 30 juli, en ook op 6 augustus tijdens de Hovaerekermis en 10 september voor de Open Monumentendag. Dus, neem een stap terug in de tijd en geniet van de charme van deze eerbiedwaardige molen, terwijl je je tegoed doet aan een koud drankje in de warme zomergloed.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *