Monica Villaroel Celsi: een reis in kleur en leven

1 september 2023, 19:30 uur, Gotische Zaal van het stadhuis, Kortrijk

Het stadhuis van Kortrijk opent zijn deuren voor een tentoonstelling die zowel een fysieke als emotionele reis vertegenwoordigt. Monica Villaroel Celsi, al een decennium Kortrijks inwoner, neemt de bezoeker mee op een introspectieve tocht door haar levenservaringen en kunst.

Van Chili tot Kortrijk: Een pad vol kleuren

Monica’s reis begint in haar geboorteland Chili en voert via tussenstops in Londen en Spanje naar Kortrijk. Elke etappe van haar reis vindt een uitdrukking in haar kunstwerken. De kijker wordt uitgenodigd om deze odyssee van persoonlijke groei en ontdekking te volgen. Monica’s canvas is doordrenkt van beelden, geuren en herinneringen die universele emoties en ervaringen oproepen.

Verbinding door kunst

In een tijd waarin fysieke afstanden moeiteloos worden overbrugd, wijst Monica’s werk ons erop dat ware afstand vaak in onze geest ligt. De kunst van Monica streeft ernaar deze interne kloven te dichten en te bewijzen dat ondanks geografische en culturele verschillen, menselijke ervaringen universeel zijn.

Openingsuren en extra informatie

De vernissage vindt plaats op 1 september om 19.30 uur. Kunstliefhebbers kunnen de tentoonstelling bezoeken van 1 tot 15 september, op donderdag en vrijdag van 17.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 14.00 tot 18.00 uur.

Na haar periode in Kortrijk zal de tentoonstelling verhuizen naar Chili, waar de werken te bewonderen zijn in de ‘Arte Espacio’ in het stadhuis van Lo Barnechea in Santiago, van 9 november tot 26 december.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be