Moment van onachtzaamheid leidt tot botsing in Waregem

Datum: 13-08-2023 Tijd: 13:00 uur Locatie: Vijfseweg, Waregem

Verstrengeling van lot in een luttele seconde

Het zonovergoten asfalt van de Vijfseweg in Waregem werd op de zondagmiddag even na 13:00 uur ontsierd door een onverwachte samenkomst van twee auto’s. Terwijl de klok haar ritme gestaag voortzette, voltrok zich een scenario dat in een flits twee levens even deed stilstaan.

De complexiteit van een beweging

Op dit stukje weg was een bestuurster druk bezig met een manoeuvre. Misschien een ogenblik van verstrooidheid, misschien de schittering van de zon in haar spiegels, maar precies op dat moment naderde er met gezwinde spoed een Mini Cooper, gedreven door een tweede bestuurster, richting het station. Met een abrupte klap vonden de twee voertuigen elkaar.

Ontsnapt uit de klauwen van het staal

Hoewel het tumult hevig was, konden beide bestuursters op eigen kracht en met een zekere waardigheid hun gehavende voertuigen verlaten. Ze werden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Uit de eerste berichten bleek dat de bestuurster van de Mini Cooper wellicht een polsbreuk heeft opgelopen. De Vijfseweg, die normaal gesproken het verkeer soepel doorlaat, was door dit voorval enige tijd verstopt.

De onvermijdelijkheid van de nasleep

Als gevolg van deze botsing werden reizigers en omstanders eraan herinnerd hoe fragiel en onvoorspelbaar het leven soms kan zijn. Het verkeer kroop gestaag voort, en de Vijfseweg herstelde zich. Opletten is steeds belangrijk, want een ongeval kan in een fractie van een seconde plaatsgrijpen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be