MKRS onthult ambachtelijk genie in het hart van Brugge

MKRS staat op het punt om Brugge te betoveren met een unieke verzameling ambachtelijke talenten. Dit evenement, dat ambacht, innovatie en duurzaamheid viert, biedt bezoekers de kans om direct van de makers te kopen en deel te nemen aan inspirerende workshops. La Brugeoise vormt het perfecte decor voor deze bijzondere dag vol creativiteit en vakmanschap.

20 april 2024, La Brugeoise, Brugge

In een tijdperk waarin authenticiteit en vakmanschap steeds meer gewaardeerd worden, opent La Brugeoise in Brugge haar deuren voor de derde editie van MKRS, georganiseerd door Syntra West. Dit evenement, dat op zaterdag 20 april plaatsvindt, belooft een ware ontdekkingsreis te zijn in de wereld van ambachtelijke creativiteit en innovatie.

Een schouwtoneel van creatieve meesters

MKRS, bekend als de meest creatieve makersbeurs van West-Vlaanderen, brengt dit jaar meer dan 50 standhouders samen. Deze verzameling van zowel gevestigde namen als ontluikende talenten biedt een unieke inkijk in de diversiteit en rijkdom van het ambachtelijke landschap. Van juweelontwerpers en keramisten tot bierbrouwers en floristen, elke maker deelt een passie voor het vak, aangescherpt door de begeleiding en coaching van Syntra West.

Lokaal winkelen en duurzaamheid

Het MKRS-evenement speelt in op de groeiende beweging van consumenten die kiezen voor lokaal en duurzaam. Bezoekers krijgen de kans om direct van de makers te kopen, wat niet alleen de lokale economie stimuleert maar ook bijdraagt aan een duurzamere wereld. Dit evenement vormt de perfecte gelegenheid om unieke, kwalitatieve producten te ontdekken, die met liefde en vakmanschap zijn vervaardigd.

La Brugeoise: een locatie met geschiedenis en sfeer

De keuze voor La Brugeoise als gastlocatie versterkt de beleving. Deze historische industriële site, een cultureel erfgoed van Brugge, vormt het ideale decor voor een evenement dat ambacht en creativiteit in de schijnwerpers zet. De sfeer van de locatie, gecombineerd met het talent van de makers, maakt van MKRS een niet te missen evenement.

Verbinding en inspiratie centraal

“We zijn verheugd om MKRS en onze getalenteerde makers voor de derde keer aan een breed publiek te presenteren,” zegt Isabelle Santy, productmanager bij Syntra West en een van de drijvende krachten achter het evenement. “MKRS is een viering van lokale creativiteit, waar bezoekers niet alleen unieke producten kunnen vinden, maar ook kunnen genieten van de inspirerende verhalen achter elk object.”

Naast de markt zelf biedt MKRS ook een reeks workshops aan, geleid door vakexperts van Syntra West. Deze workshops, gehouden in de week voor en na het evenement, bieden een fantastische kans voor deelnemers om zelf de handen uit de mouwen te steken en de kunst van diverse ambachten te leren.

Markeer uw kalender

Zorg dat je op zaterdag 20 april naar La Brugeoise in Brugge komt voor een dag vol ontdekking en waardering voor het ambacht. Het evenement belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waarbij je gegarandeerd geïnspireerd naar huis gaat.

Voor meer informatie over MKRS, de deelnemende makers en de aangeboden workshops, bezoek www.mkrs.be of neem contact op met Isabelle Santy via isabelle.santy@syntrawest.be

Auteurs tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be