Milieupark Koksijde: Verbeterd aanbod voor ondernemers

Het Milieupark van Koksijde heeft zijn aanbod voor ondernemers uitgebreid, waardoor handelaars nu een breder scala aan materialen voor recyclage kunnen aanbieden. Dit initiatief biedt een kosteloos alternatief voor huis-aan-huisinzamelingen en draagt bij aan schonere winkelstraten.

Uitbreiding van diensten

Schepen van Milieu, Charlotte Castelein, licht toe: “We hadden reeds een abonnementsformule waarmee handelaars een beperkt aantal afvalstromen konden aanbieden op het Milieupark. Nu hebben we dat aanbod aanzienlijk uitgebreid. Koksijdse handelaars en verenigingen kunnen nu ruim 15 verschillende afvalstromen kosteloos deponeren in onze zone voor gratis toegang, net zoals onze inwoners en tweede verblijvers. Dit maakt het ook voor bedrijven gemakkelijker om te voldoen aan de sorteerverplichtingen.”

Praktische voordelen

Dit uitgebreide gratis aanbod op het Milieupark biedt handelaars ook een aantrekkelijk alternatief voor huis-aan-huisinzamelingen. “Voor veel handelszaken is het niet eenvoudig om papier en karton na sluitingstijd aan te bieden op de vooravond van een ophaaldag”, verduidelijkt schepen Castelein. “Een bezoek aan het Milieupark kan in veel gevallen beter worden ingepland. Dit resulteert ook in minder papier en karton op straat, wat de kans op zwerfvuil vermindert.”

Win-Winsituatie

“We zien hierin een mooie win-winsituatie”, besluit Charlotte Castelein. “We faciliteren onze handelaars om te voldoen aan de sorteerverplichtingen en dragen bij aan schonere en aantrekkelijkere winkelstraten.”

Gemakkelijke toegang

Bedrijven kunnen via IVVO online een toegangskaart op naam van het bedrijf aanvragen.

(Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van Westnieuws.be)