Middelkerke ontwaakt na nacht van verwoesting en ontzetting

Vandalen hebben in de nacht van 13 op 14 augustus de automaten bij Het Boek op het Marktplein in Middelkerke vernield om drank te stelen, wat leidt tot verontwaardiging en zorgen over de richting waarin de gemeenschap zich beweegt.

14 augustus, 09:30 uur – Marktplein Middelkerke, Middelkerke Stad

Aanslag op gemeenschapszin

In de beschermende armen van de nacht, terwijl Middelkerke onder een deken van duisternis lag, vond er een brute verstoring van de rust plaats. De serene sfeer werd ruw verbroken toen vandalen, gedreven door hebzucht, het gemunt hadden op de automaten bij Het Boek, het gezicht van het Marktplein.

De zucht naar onrecht

Zonder enige consideratie voor het gemeenschapsgevoel of respect voor andermans eigendommen, namen de daders niet alleen de drank maar stalen zij ook een deel van de ziel van Middelkerke. Het is een daad die velen zich afvragen: “Waar gaat het naartoe met onze samenleving?”

Roep om waakzaamheid

Deze gebeurtenis is een stille herinnering aan het feit dat waakzaamheid en gemeenschapszin hand in hand gaan. Het is van cruciaal belang dat inwoners en autoriteiten samenwerken om dergelijke incidenten te voorkomen en degenen die zich aan dergelijke daden schuldig maken, ter verantwoording te roepen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be