Middelkerke aan de vooravond van een grootscheepse transformatie

Middelkerke staat op het punt grote veranderingen te ondergaan, waaronder de sloop van het historische Duinenbad, de oprichting van een nieuwe welzijnscampus en de transformatie van ‘t Lombartje. Deze initiatieven hebben tot doel de gemeenschap te verrijken en een duurzame toekomst voor de inwoners te waarborgen.

13 september 2023, 14:00 uur, Middelkerke, Vlaanderen

Toekomstige visie voor Middelkerke

Middelkerke, een mooie Vlaams kustgemeente, maakt zich op voor een reeks ingrijpende veranderingen. Van de geplande sloop van het historische Duinenbad tot de verrijking van de gemeenschap met nieuwe welzijnsfaciliteiten, de wind van vernieuwing waait stevig door dit schilderachtige dorp.

Een nieuw begin voor het Duinenbad

Aannemer Devagro uit Waregem neemt op 18 september het initiatief om het oude Duinenbad in Middelkerke te slopen. Deze actie, bedoeld om plaats te maken voor toekomstige projecten, wordt zorgvuldig gepland om minimale verstoring te garanderen. Een tijdelijk groen landschap zal het terrein sieren na het afronden van de sloop, waarna in de nabije toekomst een modern gemeentehuis zal verrijzen.

Het Duinenbad, geopend in 1975, heeft een rijke geschiedenis als het centrum van recreatie en sport in Middelkerke. Na bijna vier decennia van service, markeert deze transformatie een nieuw hoofdstuk voor de gemeenschap.

Oase van welzijn in het hart van de gemeenschap

Op 24 september wordt de nieuw aangelegde welzijnscampus aan de Sluisvaartstraat feestelijk geopend. Deze vernieuwde groene ruimte zal dienst doen als verbindingspunt voor alle welzijnsdiensten in de regio. De transformatie van de ruimte was mogelijk door het verdwijnen van oude zorgwoningen, waardoor een groene zone voor alle generaties is ontstaan.

Dankzij de toewijding van de gemeentelijke diensten is de site omgetoverd tot een oase van groen en rust, met nieuwe wandelpaden, zitbanken, bomen en struiken die het landschap verfraaien.

Van scholen naar speelzones

Het terrein van ‘t Lombartje, ooit de thuisbasis van een levendige gemeenschapsschool, maakt plaats voor innovatie. Vanaf januari 2024 zal hier een nieuwe groepsopvang, genaamd ‘Krullewulk’, het licht zien. Voordat deze frisse start kan plaatsvinden, zal het oude schoolgebouw in oktober worden afgebroken, waarbij alle voorzorgsmaatregelen worden getroffen om de veiligheid te garanderen. Terwijl Middelkerke een periode van verandering doormaakt, blijft de toewijding aan het welzijn van haar inwoners onwrikbaar. Deze reeks projecten belichaamt een visie op de toekomst, geworteld in respect voor het verleden en een diep begrip van de behoeften van de gemeenschap.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be