Metaalmeesters Unite: het titanenverbond tussen Shapes Metalworks en Poedr. zet de markt in vuur en vlam

Metaalmeesters bundelen krachten

Shapes Metalworks, fier geworteld in Kuurne en Gullegem, heeft de handen ineengeslagen met het innoverende poederlakbedrijf Poedr. uit Wielsbeke. Met een aandeel van 50% in Poedr. versterkt het vooraanstaande metaalbedrijf, onder bezielende leiding van Dirk Haerinck en Fritz Walcarius, zijn toewijding om het volledige productieproces te overzien.

Van blindspot naar helder zicht

Deze samenwerking elimineert wat voorheen als een “blinde vlek” werd beschouwd. Vanaf nu heeft Shapes Metalworks de capaciteit om haar metalen onderdelen volledig te stralen, metalliseren, chemisch te behandelen en te poederlakken. Dit vormt een aanvullende toevoeging aan hun reeds bestaande expertise in oppervlaktebehandeling via natlakproces.

Eén adres voor al uw metaalbehoeften

Dankzij deze strategische zet groeit Shapes Metalworks verder uit tot dé ultieme one-stop-shop voor de Vlaamse metaalsector. Met een breed scala aan diensten, zoals plaatverwerking, draaien, frezen en uiteenlopende lasconstructies, hebben ze in 2022 een indrukwekkende omzet van bijna 25 miljoen euro behaald, gedragen door de kracht en passie van 110 medewerkers.

Jonge ambities ontmoeten ervaren expertise

Voor Poedr., het ambitieuze geesteskind van tweelingbroers Arne en Sven Goethals, betekent deze participatie een acceleratie in hun groeiplannen. De samenwerking belooft niet alleen commerciële voordelen, maar ook synergie in productie-efficiëntie en managementondersteuning. Dit jonge bedrijf heeft onlangs een hypermoderne, digitaal gestuurde poederlaklijn geïnstalleerd in hun nieuwe vestiging in Wielsbeke, met plannen om hun productiefaciliteit op korte termijn verder uit te breiden.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be