Met zorg voor veiligheid: Waregem focust op schoolomgevingen

Met de start van het nieuwe schooljaar test de stad Waregem proefopstellingen om de verkeersveiligheid in schoolomgevingen te verhogen. De Kleine Nieuwstraat in Desselgem krijgt tijdelijk eenrichtingsverkeer, terwijl de Mottestraat op De Biest maatregelen ziet tegen sluipverkeer. Deze acties maken deel uit van een breder plan om schoolomgevingen veiliger te maken.

Waregem, 31 augustus 2023, 14:00 uur, Stadsbestuur Waregem, Gemeenteplein 2 – 8790 Waregem

Terwijl de zomerse zon haar laatste warme stralen over het land verspreidt en de echo van spelende kinderen langzaam vervaagt, bereidt de stad Waregem zich voor op de drukte van een nieuw schooljaar. De stad, als een waakzame ouder, neemt stappen om haar jongsten te beschermen.

Desselgem: een knooppunt van verandering

De Kleine Nieuwstraat in Desselgem, ooit een rustige straat waar buren elkaar kenden, wordt nu geconfronteerd met een moderne uitdaging. Het samenspel van asfalt, voetpaden en een toenemende stroom voertuigen heeft geleid tot een spanningsveld. De oplossing? Een tijdelijk eenrichtingsverkeer, een dans waarbij auto’s en voetgangers harmonieus samenkomen. Deze symfonie van beweging zal in september en oktober worden georkestreerd, waarna de stad zal reflecteren op haar maestrokunsten.

De Biest: een sluiproute wordt aangepakt

De Mottestraat, ooit een stille getuige van het dagelijkse leven, heeft zich ongewild ontpopt als sluiproute. Om dit te veranderen, stelt de stad een knip voor, waardoor alleen fietsers de straat als verbinding kunnen gebruiken. Een periode van zes maanden zal dienen als testfase, waarna Waregem de impact zal evalueren.

Een visionaire blik op de toekomst

Deze tijdelijke maatregelen zijn slechts het topje van de ijsberg. Waregem kijkt verder, met een droom van veilige schoolomgevingen en straten die welkom zijn voor elke voetganger. Recente projecten zoals de heraanleg van de schoolomgeving van Nieuwenhove en de vernieuwing van de parking in Sint-Eloois-Vijve zijn stille getuigen van deze toewijding.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen www.westnieuws.be )