Met de Landbouwcomice al fietsend door het rustieke Diksmuide: een dag vol familieplezier

Diksmuide, 3 september 2023, 13.15 uur – Paddestraat

Na het overweldigende succes van vorig jaar nodigt het bestuur van de Landbouwcomice van Diksmuide alle fietsliefhebbers opnieuw uit voor een sfeervolle gezinsfietstocht. Deze ontspannen dag belooft een combinatie te worden van sport, natuur en culinaire verwennerij.

Pittoreske paden en smakelijke stops

Bereid je voor op een route van ongeveer 25 kilometer, zorgvuldig uitgestippeld langs de mooiste landelijke wegen van Diksmuide. Onderweg word je getrakteerd op heerlijkheden uit de regio, waaronder versnaperingen bij de start, verfrissende drankjes, hoeve ijsje bij het Sneukelhof, koffie of een frisdrank gecombineerd met de traditionele pannenkoek bij de Kletskop, en een smakelijke broodmaaltijd bij een tussenstop en een fris “teusje” bij de aankomst of hoe zeggen we dat in mooi Nederlands: als kers op de taart krijgt elke deelnemer een verfrissend drankje bij de aankomst. Mmmmm. Dat zal smaken.

Praktische details en inschrijvingsinformatie

  • Start tussen 13.15 en 14.15 uur vanaf de Paddestraat, dichtbij het herkenningspunt kinderdagverblijf Prutske. Parkeren is mogelijk tegenover bouwmaterialen Vinckier.
  • Deelnamekosten: €12,-. Inclusief: verzekering, versnaperingen en drankjes zoals eerder vermeld.
  • Inschrijving vooraf is verplicht en kan tot 30 augustus door over te schrijven op het rekeningnummer van Landbouwcomice: BE 84 7388 0805 2559 (BIC: KREDBEBB). Vermeld hierbij duidelijk de naam en het aantal deelnemende personen.
  • Voor diegenen die liever vanuit de auto genieten, is er een speciaal parcours voorzien om met de wagen te volgen.
  • Voor alle vragen en verdere informatie kan men terecht bij Mieke Goemaere op 0495/73.34.77

Dit evenement is meer dan alleen een fietstocht. Het is een dag van samenkomen, genieten en het vieren van de schoonheid van Diksmuide. Vrienden, familie en nieuwsgierigen; iedereen is welkom!

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )