Medische triagepost Torhout verhuisde naar Noordlaan

Sinds 18 maart is in de Torhoutse Mast een medische triagepost operationeel, een engagement van de torhoutse huisartsen, AZ Delta en het Lokaal Bestuur Torhout. Op 20 mei, verhuisde de triagepost naar een nieuwe locatie aan de Noordlaan, op de site van AZ Delta campus Torhout.

In de medische triagepost komen patiënten terecht die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, na telefonisch contact met hun huisarts. Zo moeten ze niet in de wachtzaal bij de dokter gaan zitten, en evenmin naar een overvolle spoedafdeling gaan.

Nu de scholen weer opstarten, wil het lokaal bestuur de stadsgebouwen maximaal beschikbaar houden voor onze onderwijsinstellingen. Daarom werd de keuze gemaakt om de triagepost te installeren op de site van AZ Delta in Torhout, Noordlaan 30. Het lokaal bestuur blijft de vinger aan de pols houden en zal nog steeds faciliteren waar nodig.

Afgezien van de locatie verandert er niets aan de werking van de medische triagepost. Mensen met symptomen die kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus nemen:
Tijdens de week: telefonisch contact op met de huisarts.
Tijdens het weekend: telefonisch contact op met de huisartsenwachtpost (tel. 1733)

De arts onderneemt vervolgens 1 van deze 3 acties:
Bij niet-coronagerelateerde klachten mag je alsnog langsgaan bij de huisarts
De huisarts doet een telefonische consult
De huisarts verwijst door naar de medische triagepost. De triagepost neemt zelf contact op met de patiënt om de afspraak te bevestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *