Mario Dewilde ontdekt de betovering van het Veerse Meer en het Hotel Auberge Campveerse Toren

Datum: 21 augustus 2023 Tijd: 16:00 Locatie: Veerse Meer, Nederland

De charme van onontdekte dorpen

In de schaduw van de drukte op Zaventem, begeef ik me door pittoreske, nauwelijks bekende dorpjes zoals Gapinge Pitteperk en Vrouwenpolder. Voorbij Terneuzen onthult zich een majestueuze dijk langs het Veerse Meer. Waar massa’s toeristen ontbreken, overweldigt de pure, ongerepte authenticiteit.

ldm12/10/2011 – Veere/buiten – Campveerse Toren

Gastvrijheid op zijn best

Het absolute hoogtepunt van de reis volgt wanneer gastvrouw Hendrina van Cranenburgh ons verwelkomt in haar Romantik Hotel Auberge Campveerse Toren. De wereld lijkt even stil te staan, gevuld met warmte en hartelijkheid. Ondanks de uitdagingen van de pandemie, die de horecasector hard trof, staat het hotel fier overeind, als een testament van veerkracht.

Culinaire verwennerij

Tegen een achtergrond van linnen gedekte tafels, kaarslicht, en de ondergaande zon die de eetzaal betovert, biedt ladychef Hendrina een culinaire ervaring die zich moeilijk laat overtreffen. Voor een bescheiden bedrag trakteert zij gasten op een scala van verfijnde gerechten, waarbij keuzemogelijkheden en kwaliteit hand in hand gaan.

Een nacht in de toren

De Toren Suite, gelegen op de tweede verdieping, is een oase van luxe en sereniteit. Terwijl ik de houten draaitrap beklim, bekruipt mij het gevoel dat ik een bevoorrecht moment beleef. Later, vanuit een vorstelijk bad, biedt een panorama over het Veerse Meer een beeld dat voor altijd in mijn geheugen gegrift staat. De majestueuze Grote Kerk waakt over het water, sterk en onverzettelijk.

Gesprekken over het verleden

Tijdens een royaal ontbijt, vertelt Hendrina over de rijke geschiedenis van Veere. Een stad die ooit floreerde door haar ligging aan de zee, getuige het grandioze stadhuis. Het is in deze zeer toren dat Willem van Oranje, grondlegger van het Nederlandse koningshuis, zijn huwelijksontbijt vierde in 1575.

Fietsen door een levend schilderij

Het omliggende landschap van Veere nodigt uit tot ontdekking. Fietsend door een lappendeken van geschiedenis en natuur, openbaren smalle steegjes, schilderachtige tuintjes en historische monumenten zich. De schoonheid doet mij beseffen dat ware wonderen vaak dichterbij zijn dan men denkt.

Contactgegevens: Kaai 2, 4351 AA Veere (NL) Website Campveerse Toren

Opmerking: Romantik Hotel Auberge De Campveerse Toren is een lid van de groep Romantik Hotels, gekenmerkt door familiale gastvrijheid, voortreffelijke keuken en luxe. Voor meer informatie, bezoek Romantik Hotels.

Win uw eigen dinerarrangement voor 2 personen. Bezorg ons de naam van de eigenares van De
Campveerse Toren in Veere en nog een vijftal andere Romantik Hotels in Europa. Mail hiervoor voor 25 augustus naar mariodewilde@skynet.be

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen en Mario Dewilde van www.westnieuws.be