Marc Deprez: De Veerkrachtige Vormgever van Keiems Groen VoetbalParadijs


In de kronieken van de lokale politiek schittert een naam helderder dan de rest – Marc Deprez, de schepen van verandering in Diksmuide. Dit eerbetoon is een pluim op zijn hoed voor zijn vastberadenheid en inzet om een speciaal project tot voltooiing te brengen – het befaamde grasveld van Diksmuide. Het is een triomf die niet alleen de inwoners van Diksmuide verheugt, maar ook een lofzang op de veerkracht en doorzettingsvermogen van Deprez in het licht van uitdagingen.

Het Zaadje van Verandering: Een Stroeve Start

Het verhaal van het grasveld is er een van tegenstand, twijfel en talloze struikelblokken. Met een voetbalveld dat in een zonevreemde locatie lag, stond de stad voor een uitdaging. De sleutel tot succes lag in de tijdelijkheid en omkeerbaarheid van een kunstgrasveld, een concept waar het Vlaams Departement Omgeving in eerste instantie zijn twijfels over had.

Een Slagveld van Bureaucratie en Twijfel

Het veld werd het toneel van een titanenstrijd tussen het stadsbestuur en de instanties. Met de toekomst van jonge voetballers in het spel, stond er veel op het spel. De twijfel over de haalbaarheid van het project was als een dikke mist die de weg naar vooruitgang versperde. Het terrein was zonevreemd, wat betekent dat het niet voldoet aan de lokale ruimtelijke ordening, en de zoektocht naar een nieuw perceel was in volle gang.

Marc Deprez: De Onvermoeibare Stuurman op Ruwe Zeeën

In deze woelige wateren van bureaucratische processen en ambtelijke twijfels, nam Marc Deprez het roer stevig in handen. Als de schepen van Ruimtelijke Ordening van Diksmuide zette hij zich in om de nevelen van onzekerheid te doen optrekken en een pad van mogelijkheden te banen voor de stad en haar jonge sporters.

De Triomf van het Grasveld: Een Groen Paradijs

Ondanks de tegenkantingen en obstakels, heeft Deprez zijn huzarenstukje afgewerkt. Het langverwachte kunstgrasveld kwam tot bloei in de zomer van 2023, een groene oase die de jonge voetballers van Diksmuide tot in 2027 zal behagen. Het is een overwinning die gevierd wordt in elke vezel van het weelderige kunstgras, een symbool van Deprez’s onwrikbare vastberadenheid en toewijding.

Vooruitkijken: De Toekomstige Velden van Hoop

Hoewel het huidige succes opmerkelijk is, blijft er een vraagteken hangen boven de definitieve oplossing. De zoektocht naar een nieuw perceel blijft doorgaan, met gronden die momenteel allemaal in privébezit zijn. Maar als iets duidelijk is geworden uit dit hele verhaal, is het dat Marc Deprez niet iemand is die gemakkelijk opgeeft.Het kunstgrasveld van Keiem is niet zomaar een grasveld – het is een verhaal van veerkracht, doorzettingsvermogen en het vermogen om tegen de stroom in te gaan. Het is een eerbetoon aan de vastberadenheid van Marc Deprez, die heeft laten zien dat geen uitdaging te groot is als het gaat om het welzijn van de gemeenschap. En het is een groen paradijs, een belichaming van de mogelijkheden die zich ontvouwen als je volhardt tegen alle verwachtingen in.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *