Marc Coulier eert moeders met poëzie op moederdag

Marc Coulier, de getalenteerde stadsdichter van Torhout, eert op Moederdag 2023 alle moeders met een ontroerend gedicht dat de kracht en tederheid van moederliefde viert.

Een hommage aan moederlijke wijsheid: De kracht van liefde

In een wereld waar het alledaagse vaak de hoofdrol speelt, zijn er van die momenten waarop we stilstaan ​​en degenen eren die ons leven kleur geven met hun onvoorwaardelijke liefde en zorgzaamheid. Marc Coulier, de bejubelde stadsdichter van Torhout, staat bekend om zijn vermogen om door de alledaagse façades heen te kijken en de schoonheid te vinden in het alledaagse. Op deze bijzondere zondag van het jaar, waarop moeders wereldwijd worden gevierd, heeft Coulier zijn pen ter hand genomen om een ​​ode te brengen aan de onmisbare heldinnen van het moederschap.

Een baken van liefde en licht

In een wereld die soms donker kan lijken, zijn moeders als fakkels die ons pad verlichten. Met elke glimlach, elk troostend gebaar, weven ze een draad van liefde die ons warm houdt, zelfs in de koudste nachten. Coulier’s woorden vangen de essentie van moederschap in een vloeiende cadans, waarin elke regel een eerbetoon is aan de kracht en zachtheid van deze buitengewone vrouwen.

Een moederhart, een universum van zorg

Het hart van een moeder is als een universum, gevuld met sterren van liefde die schijnen voor haar kinderen. In zijn gedicht schildert Coulier het beeld van een moeder die haar armen opent als een veilige haven, haar liefde uitstralend als een heldere, onwankelbare ster aan de nachtelijke hemel. Het is een prachtige herinnering aan de grenzeloze toewijding die moeders tonen, dag in dag uit.

Een tijdloze hulde aan moederliefde

Terwijl de wereld draait en de tijd onverbiddelijk voortschrijdt, blijft de liefde van een moeder een constante, een rots in de branding te midden van verandering. Coulier’s woorden resoneren als een eeuwige melodie, een eerbetoon aan de tijdloze kracht van moederliefde die generaties verbindt en harten verwarmt.

Een zegen voor moeders wereldwijd

Op deze speciale dag, gevuld met bloemen en warme omhelzingen, reikt Marc Coulier met zijn poëtische gave uit naar alle moeders over de hele wereld. Zijn woorden zijn een baken van waardering en respect, een erkenning van de onschatbare rol die moeders spelen in het weven van de stof van ons bestaan.

Het gedicht:

(Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be)