Majestueuze Magie: Disney’s “Dream” Reus Meert aan in Zeebrugge

18 augustus, 07:00 uur | Zeebrugge, Stad aan Zee, foto via Wikimedia

Een Dream in de Haven

Liefhebbers van luxe zeereizen en de betoverende wereld van Walt Disney kunnen hun hart ophalen. Op vrijdag 18 augustus is Zeebrugge de trotse gastheer van de Disney Dream, een majestueus cruiseschip uit de illustere stal van Walt Disney. Hoewel het schip alleen van binnen te bewonderen is voor diegenen die een Disney Cruise hebben geboekt, biedt de haven, afhankelijk van de ligging, een prachtig uitzicht op dit 339 meter lange nautische wonder.

Tijdloze Elegantie en Familieplezier

De Disney Cruise Line-schepen staan bekend om hun grandeur, pracht en toewijding aan gezinnen. Ze roepen nostalgische herinneringen op aan de trans-Atlantische passagiersschepen van weleer, met een vleugje art deco in hun inrichting. Elk Disney-schip pronkt met een uniek design en sierlijke krullen die over hun boegen dansen. Van voor tot achter, van dek tot dek, zijn ze een schatkist van verbeeldingsrijke restaurants, nachtclubs, winkels, bioscopen, theaters en kinderclubs.

De Droom op Zee

Op dit moment varen er vijf Disney Cruiseline schepen over onze wereldzeeën: de Disney Magic, Disney Wonder, Disney Fantasy, Disney Dream en Disney Wish. Terwijl de Disney Magic vorige zomer nog Zeebrugge vereerde met een bezoek, gaat het ditmaal om haar grotere zus. De Disney Dream, die sinds 2011 passagiers verwelkomt, beschikt over 16 dekken, biedt plaats aan 4.000 gasten, wordt bijgestaan door 1.500 toegewijde bemanningsleden en pronkt met 5 restaurants en 3 zwembaden.

Aan boord kunnen reizigers zich onderdompelen in betoverende Disney-theaterproducties voor jong en oud, premièrefilms bekijken op indrukwekkende schermen en zelfs kennismaken met enkele van hun favoriete Disney-personages. Als kers op de taart zijn er feesten, een spectaculaire vuurwerkshow op open zee en nachtclubs die zowel voor gezinnen als voor karaoke- en dansliefhebbers iets te bieden hebben.

Specificaties van het cruiseschip Disney Dream

Op 22 februari 2007 werd de bestelling geplaatst voor een nieuw, opzienbarend cruiseschip. De eer om dit schip te bouwen ging naar de bekende Duitse Meyer Werft. Na een bouwperiode van enkele jaren, zag de Disney Dream voor het eerst water tijdens haar tewaterlating in 2010. Officieel in dienst getreden op 26 januari 2011, koos het schip Port Canaveral in de Verenigde Staten als haar thuishaven.

Dit vaartuig, fier varend onder de vlag van de Bahama’s, is het trotse eigendom van The Walt Disney Company. Enkele indrukwekkende specificaties van de Disney Dream zijn:

  • Lengte: Een indrukwekkende 339,8 meter.
  • Breedte: 40,5 meter.
  • Tonnenmaat: 128.000 GT, wat haar een van de grootste in haar klasse maakt.
  • Capaciteit: Het schip kan maar liefst 4.000 passagiers herbergen, met 1.200 hutten speciaal ontworpen voor maximaal comfort en luxe.
  • Vaart: Met een snelheid van 24,7 knopen, wat neerkomt op 46 km/u, glijdt ze over de oceaan.
  • Identificatienummers: Voor diegenen geïnteresseerd in de technische details, haar IMO-nummer is 9434254 en haar MMSI is 311042900.

De Disney Dream combineert technische grootsheid met de magie waar Disney om bekend staat, waardoor elke reis aan boord een onvergetelijke ervaring wordt.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be