Maak kennis met het Huis van het Kind Torhout op18 september 2019

De kindercarrousel is een leuke manier voor (groot)ouders om het Huis van het Kind te leren kennen via ontmoeting en plezier maken.

Een aantal diensten en organisaties die werken met kinderen (0 – 12 jaar) in Torhout slaan sinds 2017 de handen in elkaar en vormen samen het ‘Huis van het Kind Torhout’. Dit netwerk bestaat op heden uit het Lokaal Bestuur Torhout (het Sociaal Huis en de jeugddienst), Kind en Gezin, Kraamzorg De Wieg, de kinderopvanginitiatieven in Torhout, de Gezinsbond, CLB, de Torhoutse basisscholen en CAW Noord West-Vlaanderen afdeling Houtland.

Het doel van het Huis van het Kind is om de bestaande dienstverlening in Torhout voor ouders en kinderen overzichtelijker en toegankelijker te maken. Op die manier willen we ervoor zorgen dat je als gezin altijd een antwoord krijgt op jouw vraag, gericht advies krijgt of doorverwijzen wordt naar de juiste dienst of organisatie.

Eerste Torhoutse Kindercarrousel op 18 september
Op woensdagnamiddag 18 september vindt er voor de eerste keer een Kindercarrousel in Torhout plaats. Dit gaat door in de tuin van Club de B (‘s Gravenwinkelstraat 5). Tijdens deze namiddag wil het Huis van het kind hun werking aan (groot)ouders voorstellen en hen in contact brengen met de expertises van de verschillende partners van het Huis van het Kind. Elke partner staat er klaar om een antwoord te geven op al je vragen.

“Dit combineren we met een speelse en gezellige ontmoetingsnamiddag voor ouders (en grootouders) met hun jonge kinderen. Tijdens de Kindercarrousel kan je genieten van leuke workshops en heel wat kinderanimatie zoals glittertattoos maken, knutselen, leeshoekje… Iedereen krijg een gratis drankje, en elk kindje gaat naar huis met een leuke gadget”, aldus schepen van kinderopvang Rita Dewulf.

Ook een medewerker van FONS zal aanwezig zijn, de Vlaamse overheidsdienst die het Groeipakket (de nieuwe kinderbijslag) uitbetaalt en je alles kan vertellen over het Groeipakket.

We nodigen iedereen uit op de kindercarrousel op woensdag 18 september tussen 14 en 17.30 uur in Club de B. Inschrijven is niet nodig, iedereen is doorlopend welkom. Alle workshops en kinderanimatie zijn gratis, en voor elk kindje hebben we een leuk gadget!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *