Luchtvaartperikelen: Oostends gezin wacht dagen op verloren koffers in Kameroen

Een Oostends gezin dat naar Kameroen vloog voor een huwelijksviering heeft een frustrerende ervaring met luchtvaartmaatschappij Air Maroc ondergaan. Van de tien ingecheckte koffers kwamen er bij aankomst geen aan. Hoewel ze uiteindelijk hun bagage voor het huwelijk ontvingen, ontbreken bij thuiskomst in België nog steeds vier koffers.

De keuze voor besparing

Oostends gezinshoofd Patrick Jansen (58) nam samen met zijn partner Gisette Massouh (50) en hun kinderen het besluit om naar Kameroen te reizen voor een familiehuwelijk. Bij het kiezen van hun vliegmaatschappij liet het gezin zich leiden door een gunstig tarief. Air Maroc, hoewel betaalbaar, werd al snel een bron van frustratie.

Een ontluisterende aankomst

Bij hun aankomst op de luchthaven in Kameroen ontdekte het gezin dat van hun tien ingecheckte koffers er geen enkele de reis met hen had voltooid. In plaats van de vreugde van een aankomst in een vertrouwd land, bracht de luchthaven een chaotisch schouwspel. Verbaasde passagiers, verweesde koffers en een groeiend besef dat er iets flink mis was.

Noodzakelijke improvisatie

Omdat het huwelijksfeest in een stadje verderop plaatsvond, ver van de luchthaven, zat er voor de familie Jansen niets anders op dan een hotel in de buurt te boeken. Drie dagen wachten in de hoop dat hun bagage zou arriveren. Drie dagen van onzekerheid, ongemak en groeiende frustratie. Het gezin was op dat moment totaal afhankelijk van een vliegmaatschappij die schijnbaar geen antwoorden had.

Een moment van opluchting

Ondanks alle tegenslagen arriveerden de koffers, gelukkig nog net op tijd voor het huwelijksfeest. Het gezin kon de gebeurtenissen enigszins achter zich laten en genieten van de festiviteiten. Echter, hun avontuur met Air Maroc was nog niet voorbij.

Thuiskomst met een bittere nasmaak

Terug in België werd het gezin geconfronteerd met een vervelend déjà vu. Vier van hun tien koffers waren nog steeds spoorloos. De respons van Air Maroc bleef, tot grote ontzetting van het gezin, uit.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *