Lokale maatregelen in Lichtervelde


Tijdens het lokaal veiligheidsoverleg op 28 juli werden de cijfers van de besmettingen in Lichtervelde geëvalueerd. Aangezien onze gemeente zich in een precaire situatie bevindt, zijn we genoodzaakt volgende zaken bij besluit van de Burgemeester vast te leggen. Deze gaan in vanaf woensdag 29 juli 2020 en gelden tot minimum vrijdag 31 augustus 2020.We zitten niet stil

Mondmaskers
Op het grondgebied Lichtervelde is het verplicht om altijd een mondmasker bij je te hebben wanneer je uit huis gaat.

Als aanvulling op de nationale maatregelen waarbij je een mondmasker moet dragen op bepaalde plaatsen, moet je vanaf heden in Lichtervelde ook een mondmasker dragen op:
⦁ alle private en openbare parkings binnen Lichtervelde (ongeacht vervoersmiddel)
⦁ wanneer je staat aan te schuiven in een wachtrij (zowel binnen als buiten)
⦁ binnen het recyclagepark
Er wordt benadrukt dat de doorschijnende kapjes, gemaakt uit kunststof NIET voldoen! We spreken hier dus van stoffen en chirurgische mondmaskers die zowel neus als mond moeten bedekken. Een mondmasker draag je in elke situatie in de publieke ruimte waar de afstand van 1,5 m niet kan gegarandeerd worden.

Evenementen en vrije tijd
⦁ Alle evenementen, zowel privaat als publiek worden verboden! Concreet kunnen er dus geen georganiseerde bijeenkomsten doorgaan met meer dan 10 personen (buurtfeesten, recepties, …). De horecazaken blijven open maar mogen zich slechts beperken tot hun reguliere werking, drank schenken. Een horecazaak mag dus geen beroep doen op aanvullende zaken met het karakter van een evenement zoals een foodtruck, extra televisiescherm, live muziek, …
⦁ Sportwedstrijden of -trainingen mét publiek worden ook gezien als een evenement, publiek wordt bijgevolg niet toegelaten.
⦁ In OC De Schouw, Huis Vancoillie en JOC De Lichting kunnen slechts vergaderingen van verenigingen en/of organisaties doorgaan met maximum 10 personen. Binnen deze gebouwen is het ook verplicht een mondmasker te dragen bij aankomst, toiletbezoek en vertrek.
⦁ Speelpleinwerking De Bengels, IBO De Duiventil en sport- en jeugdkampen blijven wel doorgaan.

WZC ’t Hof en LDC De Ploeg
De activiteiten georganiseerd door LDC De Ploeg – dit is momenteel de breiclub, de gezondheidswandelingen en het mantelzorgcafé – worden eveneens afgelast. Het sociaal restaurant blijft open.

Ten slotte
We willen nogmaals een persoonlijke oproep doen aan iedere inwoner om z’n verantwoordelijkheid te nemen. De geest van de maatregelen zegt ons dat we zo weinig mogelijk contacten moeten hebben om de groei van dit virus tegen te gaan. Ga niet op zoek naar achterpoortjes of grijze zones maar doe zoals zovelen een inspanning. Enkel samen krijgen we dit onder controle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *