Lokaal Bestuur Torhout vraagt Uw mening !

Het Lokaal Bestuur Torhout komt naar je toe en vraagt je mening!
Participatiemomenten meerjarenplanning 2019-2025.

Het Lokaal bestuur Torhout is volop bezig met de opmaak van het meerjarenplan met de prioriteiten, de doelstellingen en de acties voor de periode 2019-2025. Voor het lokaal bestuur is participatie belangrijk, we zetten hier dan ook verder op in en in oktober komen we naar de Torhoutse wijken.

Er werden al verschillende initiatieven genomen om de burger de kans te geven hun inbreng te doen. Er werd een burgerbevraging georganiseerd, heel wat kinderen en jongeren gaven hun mening via een bevraging van de jeugddienst en ook enkele adviesraden formuleerden voorstellen voor het toekomstig beleid. Werkgroepen hebben deze info ondertussen verwerkt en meegenomen in analyses. Momenteel krijgt een eerste versie van het meerjarenplan vorm. Het bestuur wil verder participatief te werk gaan en organiseert daarom in oktober een informatieronde voor burgers en adviesraden.

Participatiemomenten oktober 2019
In oktober is het dus opnieuw aan de Torhoutenaar, en trekken de schepenen en gemeenteraadsleden met een eerste voorstel naar de wijken. Daar is het aan de inwoners om de plannen tijdens de wijkbezoeken kritisch onder de loep te nemen.

Burgemeester Kristof Audenaert: “Een aantal zaken zoals de stadskernvernieuwing staan nu al vast, maar heel wat moet nog beslist worden. Die eindbeslissing valt na de wijkbezoeken, in december 2019. Dan leggen wij zoals elke gemeente onze plannen voor de komende 6 jaar aan de gemeenteraad voor.”

Enthousiast en ambitieus blijft het voor elke gemeente steeds zoeken naar een werkwijze om zoveel als mogelijk aan die verwachtingen te voldoen. Maar wat vaststaat is dat hét ideale meerjarenplan veelbelovend en vernieuwend moet zijn, zorgzaam en betaalbaar. Én gedragen door de volledige bevolking.

Daarom roepen we de Torhoutse burgers nu op om deel te nemen aan de wijkmomenten.
We komen naar je toe op onderstaande data en locaties. Participeer en doe je zeg!

Maria-Assumpta parochiezaal Rozeveld, Rozeveldstraat dinsdag 1 oktober – 20 uur
De Goede Herder zaal Sparrenhove, Herderstraat woensdag 2 oktober – 20 uur
Centrum Club de B, ‘s Gravenwinkelstraat 5 donderdag 3 oktober – 19u30 uur
Sint-Henricus parochiezaal, Zonstraat 1 zaterdag 5 oktober – 9u30
Driekoningen zaal de Biekorf, Steenveldstraat 2 maandag 7 oktober – 20 uur
Don Bosco zaal De Bosgalm, Pastoriestraat 5 dinsdag 8 oktober – 20 uur
Wijnendale kantine voetbalveld, Baarsstraat 13a woensdag 9 oktober – 20 uur

Schepen van informatie en participatie Lieselotte Denolf: “We bereiden die wijkbezoeken goed voor om er telkens een productieve avond van te maken. We hopen daarom ook op een talrijke opkomst bij de wijkbezoeken.”

Alleen met de hulp van de Torhoutenaar krijgen we een ambitieus en vernieuwend plan, zorgzaam en betaalbaar. Een plan waar de Torhoutenaar achter staat.

Meer info www.torhout.be/meerjarenplanning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *